Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Beneficii ale patrunjelului

de Sunt Fericita la 2019-09-19
5 Beneficii ale patrunjelului
Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti. Ajuta la prevenirea si vindecarea a peste 30 de afectiuni, iar daca este consumat cu regularitate, imbunatateste vizibil sanatatea organismului. Mai jos vei gasi cele mai importante cinci beneficii pe care le are patrunjelul!


Mirodenii precum patrunjel, busuioc, oregano, cimbru sau marar sunt esentiale pentru a te bucura de o masa gustoasa si perfect aromata. Insa, patrunjelul nu este decat un condiment bun la gust, ci si un medicament natural pentru organism. Iata care sunt cele mai importante beneficii ale patrunjelului!
 
  • Combate acneea. Din pacate, acneea este afectiunea care afecteaza 90% din populatie, mai ales tinerii, in perioada adolescentei. Apare din cauza unei alimentatii nefavorabile, dar si in urma unui stil de viata dezechilibrat. Din fericire, cu ajutorul patrunjelului, poti combate acneea. Ce poti sa faci? Iti poti detoxifica organismul cu ajutorul alimentelor bogate in betacaroten precum: patrunjelul, catina, morcovii, broccoli, ardei rosu, sfecla si pepenele galben. Iti poti face un suc de patrunjel, iar o jumatate de pahar de suc consumat in fiecare zi iti va purifica sangele si iti va regla functiile glandelor suprarenale.

 
  • Imbunatateste functionarea aparatului genital. Frunzele de patrunjel au efecte benefice si asupra aparatului uro-genital. Este recomandat o jumatate de pahar de suc de patrunjel amestecat cu marar in fiecare zi. Acest preparat poate trata bolile aparatului urinar precum: cistita, litiaza urinara, insuficienta urinara, leucoreea vaginala.

 
  • Imbunatateste vederea. Pentru a preveni procesul imbatranirii, dar si pentru a ne proteja vederea, este recomandat sa consumam frecvent fructe bogate in vitamine precum: cirese, macese, afine, coacaze, catina, etc. Patrunjelul, contine vitamina A si vitamina C si este un adjuvant natural pentru vasele de sange. Protejeaza vederea si fortifica acuitatea vizuala.

 
  • Trateaza anemia. O alimentatie sanatoasa, bazata in mare parte pe fructe si legume, poate trata anemia. Consumand patrunjel, aliment care contine mai multa vitamina C decat portocalele, iti vei fortifica organismul, vei avea mai multe energie si vei combate starile de tristete, depresie sau anxietate. Poti incerca sa consumi o bautura facuta din: patrunjel, spanac, frunze de papadie si germeni de grau. 

 
  • Lupta impotriva obezitatii. In urma cercetarilor facute, peste un milliard din numarul populatiei sufera de obezitate. Pentru a te mentine in forma, pe langa miscarea si exercitiile fizice esentiale, este recomandata si o alimentatie corecta, bazata pe sucuri naturale, din frunze verzi. Consuma in fiecare zi doua pahare de suc de patrunjel impreuna cu urzica deoarece iti vei regla functiile glandelor endocrine si vei ajuta la eliminarea surprusului de grasime. Poti incerca si un pahar de suc de orz verde si frunze de telina, dar si un pahar de suc de grapefruit.

 
Consumul regulat de patrunjel te poate ajuta si sa combati aparitia cancerului, sa inlaturi durerile dentare, sa iti mentii o piele frumoasa si sanatoasa. Introdu patrunjelul in alimentatia zilnica si te vei bucura in scurt timp de toate aceste beneficii.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0