Varsta intre 20 si 25 de ani
In aceasta perioada a vietii, de o importanta esentiala este adoptarea obiceiurilor sanatoase. Odata obisnuiti(e) cu aceste lucruri, le veti putea respecta pentru tot restul vietii fara a le percepe ca pe niste restrictii/sarcini apasatoare. Este vorba despre a nu fuma, a face zilnic miscare, a nu manca pana la saturatie si a consuma alimente sanatoase.
Tinerii intre 20 si 25 de ani este indicat sa consume ceva mai multe proteine, iar aportul de proteine trebuie corelat cu activitatea fizica (mai ales acum, cand capacitatea de efort si activitatea fizica sunt la cote mai ridicate). Daca metabolismul ii ajuta si daca au o viata activa, persoanele din acest interval de varsta pot consuma alimente calorice in cantitati ceva mai mari (decat mai tarziu). Exceptia o constituie dulciurile (cu zahar sau inlocuitori ai sai), care ar trebui consumate in cantitati cat mai reduse. Barbatii (fiindca femeile este bine sa le evite indiferent de varsta) este indicat sa evite exercitiile de forta practicate la intensitate/cu greutate maxima, in schimb pot practica (daca sanatatea le permite) fara nicio restrictie sporturi de explozie (tenis, tenis de masa, volei etc).
Atat femeile, cat si barbatii ar trebui sa practice cat mai des exercitii cardio. Ducand capacitatea cardio-pulmonara aproape de potentialul maxim, plamanii si inima vor putea fi mai usor mentinute in forma buna pe toata durata vietii.
In acest interval, suplimentele alimentare nu sunt, in general, necesare. Noptile pierdute pot fi “recuperate” relativ usor, cu conditiile de a nu depasi una la 5-6 zile si de a nu fi prilej pentru consum de alcool in exces.
Varsta intre 25 si 30 de ani
Deosebirile majore fata de intervalul 20-25 de ani:
- trebuie sa renuntati la noptile albe;
- femeile care practica exercitii ce solicita mult flexibilitatea (barbatii in general nu fac astfel de exercitii) trebuie sa acorde o atentie sporita incalzirii corespunzatoare;
- barbatii pot practica fara restrictii antrenamente de forta (daca nu au probleme de sanatate care sa faca din aceste exercitii un factor de risc);
- veti fi nevoiti(e) sa dati dovada de mai multa creativitate in ceea ce priveste intretinerea prin miscare, deoarece timpul liber se reduce.
Varsta intre 30 si 40 de ani
In acest interval este necesar sa acordati o atentie sporita masei corporale, deoarece metabolismul incepe sa incetineasca. Este bine sa reduceti considerabil caloriile “dintre mese”.
Este intervalul, daca aveti o viata foarte solicitanta, in care puteti incepe sa apelati la suplimente alimentare (naturale), de preferinta cu consultarea medicului personal.
Va recomandam ca, alaturi de analizele anuale “standard”, sa includeti si un control cardiologic, cel putin o data pe an.
Dupa 30-32 de ani ar trebui sa renuntam la exercitiile de forta/de explozie practicate “la limita”. In schimb, putem acorda mai mult timp exercitiilor de aerobic si sporturilor in aer liber (cu conditia, in special in cazul sporturilor, sa ne controlam permanent pentru a nu forta la maxim).
Daca pana acum consumul de grasimi saturate nu trebuia controlat strict, dupa 30 de ani acesta va fi “contabilizat” si redus considerabil.
Consumul de fructe si legume proaspete va fi marit ca si pondere in alimentatie.
Semnalele transmise de organism trebuie, acum, luate in serios imediat ce apar (chiar daca nu se manifesta agresiv) si trebuie consultat neintarziat medicul, pentru a reduce riscul evolutiei unor afectiuni grave.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"