1) Ouale au mult colesterol.
Adevarat. Este, de fapt, vorba doar despre galbenusul de la oua, care contine 250 – 300 mg de colesterol (pentru un ou). Albusul de ou nu contine colesterol.
2) Ouale contin cantitati mari de albumine.
Adevarat. Albuminele din albusul de ou sunt usor asimilabile. Aceste proteine, necesare organismului, nu trebuie consumate in exces. De aceea, este indicat sa nu depasim 2 oua pe zi (asta in conditiile in care nu consumam alte surse de albumine - carne, fasole etc.). Ca parte a unei diete variate, consumul mediu de oua este mai bine sa fie limitat la 3-4 pe saptamana, tinand cont de concentratia oualor in colesterol si albumine.
3) Ouale sustin capacitatea de concentrare, stimuleaza functiile creierului.
Adevarat, in special datorita continutului de vitamine B. In cazul copiilor mici, potentialul de stimulare a activitatii si a dezvoltarii cerebrale este dat nu doar de vitaminele din complexul B, ci si de colesterolul care se gaseste in oua.
4) Ouale sunt daunatoare ficatului.
Depinde de numarul de oua consumate. Mancand oua in exces, ele ne pot afecta ficatul. In schimb, consumarea a 2-4 oua pe saptamana – fierte sau ochi – este benefica ficatului.
5) Ouale cu coaja rosie sunt mai sanatoase.
Fals.
6) Ouale se digera greu.
Depinde de modul de preparare. Daca sunt fierte mai mult, grasimile din galbenus sunt mai greu digerabile. Consumandu-le crude, albusul este ceva mai greu digerabil. Fierte astfel incat albusul sa fie intarit, dar galbenusul moale, ouale sunt relativ usor de digerat.
7) Ouale ecologice sunt mai sanatoase.
Adevarat. Ouale ecologice sunt mai bogate in vitamine si mai sarace in hormoni de stres. Ouale ecologice nu contin hormoni de crestere. Problema este ca nu putem verifica autenticitatea oualor ecologice decat bazandu-ne pe informatiile de pe ambalaj sau de pe coaja; cifra 0 din stampila de pe coaja trebuie folosita doar pentru oua provenite de la gainile crescute in aer liber si hranite natural.
8 ) Consumand oua, senzatia de satietate se mentine pentru mult timp.
Adevarat doar daca oul este fiert tare.
9) Ouale reprezinta o sursa buna de vitamine.
Adevarat, exceptand vitamina C.
10) Ouale ne ajuta sa slabim.
Multe diete folosesc ouale ca si aliment de baza. Oul nu are, din cauza galbenusului, un raport excelent intre proteine si calorii. Cu toate acestea, fierte corespunzator tin bine de foame.
Per ansamblu, oul este un produs destul de dietetic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"