Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia sanatoasa, ca medicament pentru corp

Alimentatia sanatoasa, ca medicament pentru corp
Unul din citatele cele mai cunoscute ale lui Hipocrate, parintele medicinii moderne, este "sa lasi alimentatia sa-ti fie medicament, sa te vindeci prin ceea ce mananci". Inainte de a avea medicina pe care o cunoastem cu totii azi, oamenii culegeau fructe, scoarta de copac si ierburi din care faceau ceaiuri, alifii si potiuni speciale pentru a se vindeca de boli si a deveni mai puternici prin remedii naturale. Toate acestea erau folosite pentru a trata depresia, anxietatea, stresul.


Starile de spirit, fericirea sau tristetea, fac parte din starea generala de sanatate si influenteaza mult
capacitatea corpului de a lupta cu infectiile, de a-si reface celulele si de a se recupera de pe urma bolilor sau accidentelor. O alimentatie sanatoasa, preparata cu atentie si consumata atunci cand trebuie, poate vindeca o multime de suferinte.

Anxietatea si stresul
Din ce in ce mai multi oameni se plang de insomnii, de dereglari ale programului normal de odihna, de dureri de cap, probleme gastro-intestinale si afectiuni cardiace. O alimentatie bogata in fier si vitamina B, care sa includa avocado, cereale integrale si soia te vor ajuta sa iti recapeti puterea si energia pierdute din cauza stresului.

Depresia
Medicina a gasit drept cauza a depresiei un dezechilibru al nivelurilor de serotonina, dopamina si norepinefrina in creier. Aceste dezechilibre pot aparea ca urmare a unui eveniment anume, din cauza unor factori genetici sau a ambelor.

Multe tratate ale medicinii orientale plaseaza depresia la nivelul ficatului, care influenteaza sanatatea generala. In cazul depresiei este indicata o alimentatie sanatoasa care sa protejeze ficatul, din care sa faca parte ceapa, usturoiul, legume si plante din familia cruciferelor, precum turmericul si papadia, preparate ca remedii naturale. De asemenea, alimentele bogate in acizi grasi omega-3, pot stimula substantele antidepresive naturale din creier si ajuta, astfel, la imbunatatirea starii de spirit.

Durerea
O perioada lunga de suferinta (doliu, despartire) isi pune amprenta asupra sanatatii printr-o gama larga de efecte: de la stari de somnolenta la insomnii, de la lipsa poftei de mancare la mancatul in exces, de la stari de apatie si depresie, la agitatie intensa. O alimentatie sanatoasa, cu proteine din carnea slaba si produse din soia, ajuta la imbunatatirea starii de sanatate in perioadele de suferinta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anxietate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0