Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti amenajezi holul cu bun gust

de Sunt Fericita la 2020-11-06
Cum iti amenajezi holul cu bun gust
Holul de intrare in apartament este un spatiu pe care de multe ori il neglijam sau il trecem in plan secund cand ne ocupam de amenajarea locuinței. De fapt, chiar uitam ca il traversam de cateva ori pe zi, nu doar cand intram sau iesim din casa ci si cand ne miscam in interiorul ei.


Cu toate acestea, holul de intrare reprezinta primul contact al oaspetilor cu caminul nostru, ba chiar o adevarata carte de vizita pentru intregul apartament. Amenajarea lui nu ar trebui sa fie mai putin importanta decat a camerelor din locuinta.

Indiferent de configuratia holului, acesta poate reprezenta mai mult decat un simplu loc de depozitare a obiectelor pe care le vrei la indemana. Cu atentia necesara la detalii poti crea aici un loc primitor dar si un spatiu organizat eficient, de care sa profiti la maxim. 

 

Iata cateva sugestii de care sa tii cont pentru amanajarea cu bun gust a holului de la intrarea in locuinta.

Vopseste peretii in culori deschise 

De multe ori, in special in apartamentele vechi de bloc, holul de intrare este un coridor lung si intunecat, care nu beneficiaza de lumina naturala. Foloseste-te in acest caz de culori deschise, pastelate pentru a vopsi peretii, deoarece vei crea ideea de spatiu mai extins si vei imprima holului atmosfera calda si primitoare pe care o doresti inca de la intrare. 

Daca holul este lung si ingust foloseste oglinzi pe una dintre laturi, ca sa amplifici senzatia de spatiu. Un alt truc este sa folosesti casete decorative pentru pereti, care vor imprima o nota de eleganta peretilor, dar si de profunzime campului vizual. Desi moda lambriurilor de lemn care imbracau peretii a trecut demult, daca vrei sa le folosesti opteaza pentru o inaltime de maxim 90 cm a acestora, mai ales atunci cand tavanul nu este foarte inalt.

Daca in schimb holul are dimensiuni mai generoase, poti opta pentru tapet acolo unde vrei sa definesti o zona distincta, de exemplu cea unde se afla cuierul, sau pentru un accent de culoare (portocaliu, rosu, albastru) pe peretele cu latura mai ingusta.

Nu uita sa alegi culorile din hol astfel incat sa se armonizeze cu gama cromatica din restul locuintei, pentru a face usor trecerea catre alte zone gen living sau bucatarie.

Instaleaza un lampadar modern

Chiar daca ar trebui sa faci o modificare la sistemul de iluminat, acest lucru poate sa insemne o imbunatatire semnificativa a aspectului final al holului, pe langa o economie importanta la factura de curent. 

 

Pentru un efect optic deosebit te poti juca aici cu diverse straturi de iluminare, provenite de la spoturi laterale sau de la un lampadar central, mai ales daca holul nu beneficiaza de lumina naturala suficienta.

Pe pereti instaleaza aplice in nuante metalice, cromate, pentru un aspect modern, sau chiar un mic candelabru, daca vrei sa iesi din tipare cu un aspect glam al holului.

Decoreaza cu o piesa de mobilier eleganta

Ca dai o nota de bun gust holul si sa il scoti din anonimat, decoreaza-l cu o piesa interesanta sau iesita din tipare. 

In functie de configuratie, poti opta pentru o masuta ingusta, cu structura moderna si linii simple, daca holul e alungit, sau o consola eleganta in stil retro daca beneficiezi de un spatiu mai generos. O alta piesa ce poate infrumuseta aspectul unui hol foarte ingust este o masca decorativa de calorifer din lemn, pe care sa asezi cateva suveniruri sau obiecte dragi.

Piesele de mobilier dintr-un spatiu lung trebuie sa fie inguste si preferabil inchise, astfel ca lucrurile sa fie ascunse privirii si sa nu aglomereze vizual spatiul. 

Invioreaza cu o pata de culoare

Cea mai rapida si la indemana solutie pentru a inviora rapid aspectul unui hol este sa alegi un covor practic si placut la vedere. Opteaza pentru culori vesele, care sa binedispuna inca de la intrare, sau pentru traverse la pret avantajos, rezistente la trafic intens si usor de curatat. 

Din varietatea de culori si materiale o poti alege pe cea potrivita pentru apartamentul tau, dar ai grija sa optezi pentru traverse vesele sau chiar imprimate cu un mesaj interesant, ca sa inviorezi atmosfera inca de la intrare. 

Foloseste spatiul eficient 

Daca doresti sa creezi in holul de la intrare un loc de organizare eficient, practic si cu valoare estetica ridicata, alege sa pui in evidenta beneficiile pe care ti le ofera spatiul. 

De exemplu, intr-o nisa creata special la intrare poti amenaja etajere, eventual incastrate, in care sa asezi diverse obiecte, sau poti plasa un dulap inchis, pana la tavan. O bancuta comoda, cu sertare incorporate, nu este doar un obiect elegant de design, ci poate servi ca loc de depozitare pentru diverse obiecte. Un pantofar inalt nu are doar rolul practic, ci poate fi decorat cu mici obiecte pe care sa le privesti cu drag la intrarea in casa. 

Daca holul este mai generos, creeaza un spatiu cu utilitate practica: un loc de joaca pentru cei mici, un colt de lucru pentru tine sau o mica zona de socializare formata dintr-o masuta si doua fotolii. 

 

Atentie insa ca locul sa nu fie excesiv de aglomerat, ca sa pastrezi nota de bun gust pe care o doresti. Cu cat piesele care compun spatiul sunt asezate mai aerisit, cu atat locul devine mai util si mai elegant.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qT6SW5vmaiM

Completeaza cu piese decorative in functie de dimensiuni

Un hol ingust poate fi amenajat cu mult bun gust cu ajutorul unor panouri casetate, a unui tapet interesant sau a unei culori placute pe perete. O oglinda e deasemenea de ajutor in acest caz, la fel cum poate atrage atentia un sir de tablouri de aceleasi dimensiuni pe unul din pereti. Acestea distrag atentia de la dimensiunea prea ingusta a holului, cu conditia sa nu fie in exces si astfel sa ”sufoci” vizual spatiul.

 

In functie de dimensiunea holului, alt obiect de interes poate fi si un lampadar  central. Daca vei avea grija ca decoratiunile sa nu fie in exces, ci in armonie cu piesele de mobilier si restul decorului vei obtine un spatiu aerisit, echilibrat din punct de vedere vizual. 

 

Indiferent de dimensiunea spatiului de care dispui, holul poate deveni oricand un loc elegant, decorat cu bun gust. Da frau liber imaginatiei si creeaza un loc placut, de care sa te bucuri la intrarea in apartament.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0