Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Limbajul trupului - semne care te dau de gol

de Sunt Fericita la 2021-02-11
Limbajul trupului - semne care te dau de gol
Oricat de mult am incerca sa pastram aparentele, ne confruntam cu semnalele pe care, in mod involunar, de multe ori corpul nostru le arata. Suntem plictisiti, fericiti sau suparati, dar vrem sa ascundem asta, insa nu intotdeauna reusim deoarece limbajul trupului vorbeste cu mult inaintea noastra.


Semne pe care limbajul trupului le arata
 

De multe ori incercam sa ne gestionam emotiile in fata unor situatii, insa, fara sa ne dam seama, actionam. Uneori limbajul trupului ne ajuta sa iesim dintr-o situatie stanjenitoare, in timp ce alteori, semnalele pe care corpul le ofera ne aduc in situatii neplacute. Iata care sunt semnele care ne pot da de gol, chiar si atunci cand nu vrem.
 
Contact vizual. Este esential in momentul in care vrei sa ii arati persoanei cu care porti un dialog ca o asculti si o urmaresti. Insa, chiar si contactul vizual poate fi inteles gresit mai ales daca este facut intr-un mod insistent. Daca mai mult de 80% din timpul discutiei, privesti insistent cealalta persoana, atunci contactul vizual  poate fi unul amenintator. In schimb, daca privesti doar un procent de 40%, atunci poate parea o discutie nesincera.
 
Brate incrucisate. Chiar daca la o prima vedere nu ar parea nimic in neregula cu acest semn, ei bine, cei din jurul tau ar putea crede ca nu esti o persoana deschisa discutiei, ca esti incapatant, distant sau chiar nesigur si anxios.
 
Picioare indepartate. Atunci cand stai pe scaun si ai ambele picioare indepartate ar putea parea ca esti o persoana autoritara, care incearca sa se impuna sau sa isi marcheze cat mai atent teritoriul din care face parte.
 
Picior peste picior. Chiar daca este o pozitie comoda si o adoptam multi dintre noi, aceasta pozitie poate arata un semn de incredere si de dominanta ori chiar opusul, nesiguranta sau temere. Picioarele incrucisate in jurul gleznei iti pot da de gol personalitatea, mai ales daca esti o persoana retrasa si introvertita.
 
Cu mana in sold. Chiar daca ai spune ca pare ca este o pozitie care inspira incredere, de fapt, daca stai in picioare cu mainile In sold, s-ar putea sa fie interpretata ca o pozitie agresiva, chiar amenintatoare pentru cei din jur. Asadar, ai grija in ce circumstante adopti aceasta pozitie.
 
Strangerea de mana. Este un semn care denota incredere, dar si faptul ca esti bine primit si asteptat intr-o discutie. Insa, ai grija ca in momentul in care intri intr-o incapere sa astepti sa iti fie intinsa mana, pentru ca in caz contrar, vei putea lasa o impresie negativa.
 
Iti atingi des nasul. Este un semn care te poate da de gol atunci cand minti. Cercetatorii sustin faptul ca in momentul in care minti, se elibereaza anumite substante, care duc la inflamarea tesutului din nas, fapt care provoaca si scarpinatul in exces.
 
Zambetul. Este unul dintre semnele principale care arata ca te simti bine intr-o discutie, relatie cu cineva. Sa zambesti si sa razi cat mai des este una dintre cele mai vesele interactiuni, cu un efect major pozitiv asupra celorlalti. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.86 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0