Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raspunsuri la dilemele tale zilnice

Raspunsuri la dilemele tale zilnice
Uneori, optiunea sanatoasa nu iti este la indemana. Asa ca vrei sa stii ce sa faci in aceste situatii, pentru a evita efecte cat se poate de daunatoare pe termen lung.


1. Sa stau treaza toata noaptea vs. sa dorm doar doua ore.
Este 3 a.m. si trebuie sa te trezesti la 5 a.m. pentru a prinde zborul catre orasul unde se va tine conferinta la care te-ai anunta ca speaker. Ceasul te forteaza sa iei o decizie: dormi doua ore sau nu te mai culci deloc? Desi instinctul iti spune sa-ti inchizi ochii, expertii te contrazic si te avertizeaza ca te vei simti mai rau dupa. Daca dormi sub patru ore, sunt riscuri mari sa te terzesti in timpul somnului cu unde lente si, deci, vei fi dezorientata si foarte iritata. Corpul nostru este foarte puternic si poate rezista foarte bine fara somn pe perioade scurte, chiar daca mintea iti va fi un pic incetosata (ceea ce inseamna ca sofatul este exclus).
Deci, fa-ti o cafea tare si gaseste-ti ceva de lucru pana cand ritmurile circadiene isi fac numarul si asteapta ora de culcare normala.
2. Statul pe scaun vs. fumat.
Desi poate te-ai saturat sa tot auzi asta, statul pe scaun este extrem de daunator sanatatii. Un grup de cercetatori australieni au incercat recent sa afle cat de daunator este si au efectuat un sondaj in randul a 11.247 de participanti cu varsta peste 25 de ani. Astfel, fiecare ora de stat si uitat la televizor este asociata unui risc cu 8% mai mare de a muri. Daca te uiti la televizor o ora dupa varsta de 25 de ani este la fel de letal ca si fumatul unei tigari. 
3. Alcool vs cafea la ora de somn.
Ambele sunt recunoscute pentru faptul ca alunga somnul, dar actioneaza in moduri opuse. Cafeina iti pacaleste corpul facandu-l sa creada ca nu iti este somn. De indata ce trece efectul, te prabusesti. 
Un pahar de vin duce la inca unul si inca unul. Vei fi somnolenta la inceput, dar, odata ce alcoolul incepe sa-ti iasa din sistem, vei incepe sa sforai, vei avea cosmaruri, vei transpira, vei avea gura uscata si te va durea capul. 
Asa ca espresso-ul de dupa masa iti va scadea cantitatea somnului, iar alcoolul va interfera cu calitatea acestuia. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dileme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0