Institutul de Infectii si Sanatate Globala din cadrul Universitatii din Liverpool a elaborat o serie de sfaturi pentru consumatori, care sa ii fereasca pe acestia de bolile provocate de numeroasele bacterii din frigider.
1. Carnea nu trebuie pusa pe rafturile de sus ale frigiderelor, sustine profesorul Tom Humphrey de la Universitatea din Liverpool, deoarece otravirea alimentelor provine de la amestecul de bacterii din anumite produse:
"Una dintre cauzele majore ale otravirii este amestecul de alimente contaminate. Un exemplu ar fi puiul crud, contaminat cu o bacterie posibil fatala, campilobacteria, care este asezat intr-un raft superior, langa o salata. In timp ce puiul este gatit, iar bacteria este eliminata prin acest lucru, salata este consumata cruda", a declarat profesorul Humphrey.
2. Diferitele tipuri de branza ar trebui sa stea separat de alte alimente in frigider, precum pateul sau macroul afumat.
Profesorul Humphrey ii incurajeaza pe oameni sa pastreze branza in cutii pentru ca listeria din aceasta sa nu intre in contact cu alte produse din frigider:
"Contaminarea se intampla instantaneu si, cu cat mai multe alimente sunt infestate, cu atat sansele de a va imbolnavi sunt mai mari", precizeaza specialistul.
3. Frigiderele pline sunt periculoase, sustine profesorul Humphrey, care considera ca acestea trebuie sa fie curatate saptamanal.
"Frigiderele trebuie curatate o data pe saptamana cu apa foarte calda si dezinfectant, daca doriti, in timp ce compartimentul cu carne cruda trebuie sa fie curatat o data la cateva zile si neaparat cand incepe sa emane un miros", a subliniat el.
4. Legumele trebuie spalate inainte de a fi puse intr-un compartiment separat in frigider, mai precizeaza specialistul.
5. Orezul, cerealele si condimentele contin o bacterie responsabila pentru doua din cinci cazuri de intoxicatie alimentara, care provoaca greata, stari de coma si diaree. Orezul gatit trebuie aruncat daca a stat mai mult de trei zile in frigider.
6. Desi poate avea aspect si miros placut, mancarea procesata poate fi periculoasa pentru organism daca este consumata la mai mult de trei zile de la desigilare.
7. Alimentele crude pot face mucegai, iar acesta nu se distruge prin gatire. Aruncati orice fructe, legume sau produse lactate daca prezinta urme de mucegai.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.33
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!