Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reguli de baza pentru o alimentatie sanatoasa

de Sunt Fericita la 2019-08-02
Reguli de baza pentru o alimentatie sanatoasa
Alimentatia sanatoasa inseamna mai mult decat consumul de produse bio si eco. Iata cateva reguli de baza pe care trebuie sa le avem in vedere.


Cresterea productiei de alimente prelucrate, urbanizarea rapida si schimbarea stilului de viata au dus la o schimbare a tiparelor dietetice. Oamenii consuma acum mai multe alimente bogate in grasimi, zahar si sare si nu mananca suficiente fructe, legume, sau fibre dietetice, cum ar fi cerealele integrale.
 
Pentru adulti o dieta sanatoasa inseamna diversificare, adica trebuie incluse fructe si legume, linte, fasole, nuci, cereale integrale, porumb, mei, ovaz, grau, orez brun, minim 400 de grame de fructe si legume pe zi, cu exceptia cartofilor, maxim 50 de grame de zahar pe zi (desi consumul ideal ar fi mai putin de 5% din consumul zilnic de 2000 de calorii pe zi), grasimi nesaturate (peste, avocado, fructe cu coaja lemnoasa, ulei de masline, soia), mai putin de 5 grame de sare pe zi (echivalentul unei lingurite).
 
Important! Reducerea aportului de sare la nivelul recomandat, sub 5 grame pe zi, ar putea preveni 1,7 milioane de decese anual.
 
De multe ori, oamenii nu isi dau seama cat de multa sare consuma. Cel mai frecvent este folosita in exces in carnea prelucrata (bacon, sunca, salam), in branza, in gustarile sarate, bulion si chiar si in paine.
 
Aportul de sare poate fi redus prin:
  • evitarea sosurilor bogate in sare (sos de soia, de peste, bulion);
  • evitarea consumului de snacks-uri, sau alte gustari sarate;
  • citirea atenta a etichetelor produselor inainte de consum.
 
Atat in cazul adultilor, cat si al copiilor, consumul de zahar ar trebui sa fie redus la mai putin de 10% din consumul total de energie. Excesul duce la carii dentare, obezitate, tensiune arteriala ridicata si boli cardiovasculare.
 
Nu uitati! Includeti legume la fiecare masa. Consumati fructe proaspete si legume crude ca gustari. Consumati fructe si legume proaspete, de sezon.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.79 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reguli

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre baza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0