Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii naturiste pentru raceala si gripa

de Sunt Fericita la 2020-05-28
Remedii naturiste pentru raceala si gripa
O data instalate, raceala sau gripa dau peste cap intregul organism care lupta pentru combaterea virusului. Ajuta-ti sistemul imunitar cu ingrediente de prin bucatarie, dar care se dovedesc eficiente in lupta cu boala. Iata ce poti face pentru a-ti ajuta corpul sa depaseasca un episod de raceala sau gripa, care nu necesita tratament medicamentos.


Magie sau nu, functioneaza - supa de pui!

De generatii, parintii grijulii le-au servit copiilor bolnaviori supa de pui in boluri aburinde. Se pare ca mamele noastre chiar aveau dreptate - un polonic de supa fierbinte face minuni! Un studiu publicat intr-un jurnal medical sustine ca aburii unui astfel de preparat pot alina simptomele infectiilor de tract respirator superior, precum gripa. Mai mult, beneficiile sunt si emotionale, pentru ca ne simtim bine atunci cand mancam un preparat cald, gatit cu drag. Iar o stare de spirit imbunatatita ajuta la functionarea optima a sistemului imunitar. Daca esti vegetarian, inlocuieste carnea cu ciuperci, iar licoarea de legume obtinuta isi va face treaba la fel de bine!
 

Aliatul tau in tratamentul racelii si gripei - ghimbirul!

Beneficiile aduse sanatatii de ghimbir sunt cunoscute de secole, dar abia recent au aparut si dovezi stiintifice ale proprietatilor sale curative. Te poti bucura si tu de efectele benefice ale radacinei super aromate prin simpla preparare a unui ceai. Taie cateva felii si toaca-le marunt sau da-le pe razatoare. Umple un infuzor de ceai cu bucatelele de ghimbir obtinute si toarna peste ele apa clocotita. Bea, dupa cinci minute. Bautura calmeaza tusea si durerile din gat resimtite in timpul racelii sau gripei. In plus, ghimbirul este un antioxidant natural ce va spori functionalitatea sistemului imunitar!
 

Relaxare si odihna, la ordinea zilei

Oriunde ai cauta sfaturi despre cum se trateaza raceala si gripa acasa, vei gasi, negresit, indemnul la odihna si relaxare. Sistemul imunitar are nevoie de  timp pentru a se reface, dupa ce a primit o lovitura de gratie de la raceala sau gripa. Asadar, aduna langa tine toate pernele din casa, patura aceea moale si calduroasa si citeste, uita-te la filme sau, pur si simplu, odihneste-te! Organismul tau va primi o doza binemeritata de energie si va putea lupta cu boala, iar vindecarea va fi si mai aproape!
 


Indulceste-te cu miere

Mierea are o multime de proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Specialistii recomanda consumul lichidului auriu, in perioadele in care suntem raciti, datorita efectului antitusiv. Din acest motiv, mierea poate fi un bun remediu naturist impotriva racelii si gripei. Adauga miere, in loc de zahar, atunci cand iti prepari un ceai, iar durerile de gat se vor potoli. Atentie, insa! Copiii mai mici de un an nu pot manca miere, din cauza sporilor botulinici gasiti in ea.
 

Consuma usturoi, cu incredere!

Usturoiul contine alicina, o substanta cu proprietati antimicrobiene. Prezenta usturoiului in alimentie poate atenua severitatea simptompelor de raceala si gripa, dar, le si poate preveni aparitia. Desi mirosul poate fi deranjant, beneficiile aduse in lupta organismului cu boala sunt de nerefuzat! Asa ca, nu mai sta pe ganduri si foloseste usturoi in mancare, cu precadere in perioadele in care prezinti simptome de raceala si gripa.

 

Desi tratamentul medicamentos este primul recomandat, atunci cand raceala si gripa ne lovesc, iata ca exista si alternative naturale. Bineinteles, remediile naturiste sunt un tratament potrivit doar in cazurile usoare ale bolilor, atunci cand nu sunt necesare medicamente antitermice sau antibiotice pentru a reduce simptomele.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0