Aceste fructe parfumate sunt excelente in curele de slabire deoarece sunt bogate in fibre alimentare, care impiedica asimilarea grasimilor. Mai mult decat atat, elimina senzatia de greata dupa o masa copiasa.
Ai mancat vreodata mancare de gutui? Este usor de pregatit si foarte gustoasa. Unii o prefera ca desert, iar altii ca fel principal (se poate gati si cu carne de pui).
De asemenea, datorita proprietatile diuretice si depurative, gutuile stimuleaza eliminarea toxinelor din organism.
Pot fi folosite si pentru tratarea respiratiei urat mirositoare, datorita proprietatilor antibacteriene.
Gutuile tin raceala si gripa la distanta
Pentru a ne feri de raceala si gripa, gutuile ne vin in ajutor cu multe vitamine (B1, B2, B6, C, E) si minerale (calciu, fier, cupru, sulf, potasiu, sodiu).
Celor care au afectiuni ale sistemului cardiovascular le este indicat sa consume gutui crude, ca efect diuretic.
Sunt remarcabile si in ceea ce priveste sanatatea inimii, deoarece diminueaza tensiunea arteriala si stimuleaza circulatia sangelui. Pectinele si fibrele favorizeaza scaderea nivelului de colesterol.
Datorita proprietatilor astringente, sunt recomandate in cazul enterocolitelor, enteritelor (inflamatie a mucoasei intestinale), dar si a diareei. Gutuile imbunatatesc digestia si sunt recomandate ca adjuvant in infectiile intestinale.
Sucul de gutui este ideal pentru tratarea afectiunilor ficatului si pancreasului. Se bea aproximativ un litru pe zi, timp de o luna.
Consumate in stare proaspata, gutuile amelioreaza infectiile respiratorii sau astmul, iar sub forma de decoct, gutuile se folosesc in stari de greata sau dureri articulare.
Si sa nu uitam ca sunt un bun calmant in cazul insomniilor, a starilor de agitatie si a nevrozelor. Remediu pentru aceste probleme este ceaiul din frunze de gutui, care are efect sedativ.
Sursa articol: Agerpres
Sursa foto: gardeningblog.net
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
