Iaurtul, kefirul, branza proaspata de vaci sunt surse excelente de probiotice.
Mai mult, nutritionistul Lygia Alexandrescu afirma ca este esential sa se regasesca in alimentatie deorece ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
"Ingerarea acestor microorganisme poate fi facuta atat prin aport de alimente, cat si de suplimente, iar scopul acesteia poate fi preventiv sau de tratare. Asadar un pahar cu iaurt proaspat (fara aport de zahar, fructe, cereale, seminte sau alte insertii) poate fi consumat pentru perioade lungi de timp, fie pentru o dieta echilibrata, fie pentru a trata o diaree rezultata din diverse motive: stres, consum de antibiotice, infectii, etc. Exista persoane care, desi manifesta o intoleranta la lactoza, pot consuma iaurt deoarece lactoza (sau zaharul din lapte) fermenteaza si este transformat in acid lactic in iaurt, chiar sub actiunea probioticelor. In schimb persoanele alergice la proteinele din lapte, nu pot consuma nici iaurt si atunci suplimentarea cu probiotice este solutia cea mai simpla", a explicat pentru AGERPRES Alexandrescu.
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Strategia Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership
Strategia Business4Edu – Educatie cu mindset de leadership va ofera instrumente clare pentru a transforma procesul de invatare intr-o experienta mai placuta mai eficienta si mai relevanta pentru copii si pentru comunitatea scolara In acest moment lucrarea & 39;Strategie Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership& 39; este in curs...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina IlieAlina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Categorii







































