Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te mentii in forma cand lucrezi de acasa: 4 ponturi

de Sunt Fericita la 2021-04-29
Cum sa te mentii in forma cand lucrezi de acasa: 4 ponturi
De mai bine de un an intreaga planeta sa confrunta cu o pandemie care a obligat multe companii sa-si transfere activitatea online. Astfel, numarul angajatilor care lucreaza de acasa a crescut exponential. In aceste conditii, oamenii ies dintr-o rutina a mersului la serviciu si a timpului petrecut la birou. Sedentarismul este unul dintre cele mai mari pericole care apar atunci cand lucrezi de acasa. Iata cateva sfaturi pentru a te mentine in forma atunci cand casa si biroul au devenit sinonime.


Mergi in timp ce vorbesti

Activitatea in timpul unei zile de lucru in regim remote se imparte in sarcini indeplinite in fata computerului si discutii telefonice sau videoconferinte. Daca prima si ultima te pot retine in fata ecranului, macar in timpul convorbirilor telefonice te poti ridica. Plimba-te prin camera sau prin casa in timp ce vorbesti si astfel vei elibera din presiunea pe care o simte corpul tau dupa cateva ore petrecute in pozita sezut. In plus, fluxul sanguin suplimentar provocat de pasii pe care ii faci te-ar putea ajuta chiar sa te concentrezi mai bine.

Hidrateaza-te

Apa este esentiala pentru organism. Cei doi litri pe care ii recomanda specialistii pentru consumul zilnic sunt foarte usor de ignorat, mai ales cand lucrezi de acasa. La birou poate exista rutina unei sticle de apa sau imaginea colegilor care se hidrateaza si iti amintesc si tie de aceasta nevoie. Ca sa nu te deshidratezi acasa, comanda apa de pe magazin.lafantana.ro si tine tot timpul pe masa de lucru o sticla sau un pahar pe care sa le umpli periodic pana ajungi la necesarul zilinc recomandat. Gestul de a te ridica de la birou pentru a-ti umple sticla cu apa o data la cateva ore este si un prilej de pauza binemeritata.

Mananca sanatos

Uneori, munca la birou era intrerupta de pauze de masa de tip fast food impreuna cu colegii. Cand lucrezi de acasa, nu mai ai nici o scuza pentru a manca nesanatos. Asigura-ti necesarul de ingrediente si consuma mancare gatita, la orele potrivite. Pune accent pe micul dejun, cea mai importanta masa si sursa de energie pentru intreaga zi. Stabileste un program clar pentru pranz, care poate include o supa, o ciorba si un fel principal. Daca te obisnuiesti cu o cina frugala servita devreme, iti vei asigura un somn linistit si odihnitor.

Fa miscare

Faptul ca esti acasa nu e o scuza sa intrerupi activitatile fizice. Daca ai terasa sau o curte cat de mica, iti poti face inviorarea afara, in aer liber. In schimb, daca locuiesti in apartament, poti urma un program de exercitii indoor, fara prea multe instrumente. De multe ori este suficient sa ai un covor de fitness si un ecran pe care sa ruleze un tutorial video de antrenament. Echipamentul spotriv este necesar pentru a nu risca accidentari casnice din cauza vestimentatiei nepotrivite. Ca sa nu invoci scuza lipsei de timp, afla ca exista cateva dispozitive cu ajutorul carora poti face miscare fara sa te ridici de la pupitru. Exista biciclete, steppere si chiar modele de banda de alergare instalate sub birou, care te mentin in forma in timpul indeplinirii sarcinilor de lucru. Picioarele lucreaza, sangele este pus in miscare, corpul ramane sanatos si mintea relaxata.

Alimentatia si hrana sunt esentiale pentru a ramane in forma atunci cand lucrezi de acasa. Pregateste mancare sanatoasa, hidrateaza-te si fa-ti un program regulat de exercitii fizice pentru a-ti pastra energia fizica si psihica atunci cand stai in casa. In pauze, iesi cat poti de mult in aer liber pentru a te oxigena.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0