Un gem nu e greu de facut, dar stim ca toata lumea are gusturi diferite. De aceea, am ales trei variante din care poti alege sa faci ceea ce iti surade.
Pentru reteta de gem de pere ai nevoie de un kilogram si jumatate de pere bine coapte, o cana de zahar, sucul de la o lamaie, o pastaie de vanilie.
Perele taiate in cubulete se pun pe foc alaturi de zahar si sucul de lamaie si se lasa pana ce se inabuse. Cand sunt gata se lasa la rece o zi. Ulterior, separa perele de sucul pe care l-au lasat. Fierbe sucul separat si adauga pastaia de vanilie. Pune si pulpa fructelor peste sucul fiert cu vanilie. Tine toata compozitia la foc mediu pana ce lichidul se evapora si perele devin dense si lipicioase. Poti pastra acest gem pana la un an de zile nedesfacut. Bucura-te de savoarea gemului de pere, fara grija siluetei.
Pentru gem de mere cu scortisoara avem nevoie de 10 mere proaspete, o lingura de scortisoara, o lingurita de nucsoara, sucul de la o lamaie, patru cesti de fructoza sau indulcitor pudra de stevie. Mai avem nevoie si de cateva plicuri de pectina. Aceasta va mentine textura legata a gemului.
Curata merele si taie-le cubulete. Adauga merele, sucul de lamaie si mirodeniile intr-o tigaie si presara si pectina peste ele. Pune patru cesti de apa in tigaie. Lasa-le sa fiarba pana ce devin greu de amestecat. Acum adauga indulcitorul si amesteca pret de cateva minute pana capata o consistenta omogena. Pune-le in borcane, sigileaza capacul si fierbe-le pret de 10 minute.
Poti sa folosesti acest gem si ca umplutura pentru tarte sau clatite, adaugand o textura bogata si aromata oricarui desert.
Pentru gem de merisoare ai nevoie de 300 grame de merisoare, 500 grame de indulcitor pudra de stevie, sucul de la o lamaie, un mar de marime medie. Cu o zi inainte de a prepara gemul, lasa indulcitorul si merisoarele sa stea peste noapte la frigider. Pune tot amestecul intr-o oala si adauga si un mar ras, precum si sucul de la o lamaie. Adu continutul la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba 5-10 minute. Ca sa iti dai seama daca gemul este suficient de fiert, urmareste sa fie dens si sa nu curga. Daca acest lucru se inampla, mai lasa-l pe foc pana ce obtine textura de gem.
Poti consuma gemul de merisoare si alaturi de branzeturi fine.
Fii creativa! Poti incerca nenumarate combinatii cu aceste gemuri fantastice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.8
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!