Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

RETETA. Gem de pere, gem de mere cu scortisoara si gem de merisoare

de Sunt Fericita la 2019-09-27
RETETA. Gem de pere, gem de mere cu scortisoara si gem de merisoare
Toamna e aici! Ne-am gandit, asadar, la cateva retete care sa iti imbogateasca acest anotimp frumos si sa iti ofere noi ocazii de a-ti petrece timpul alaturi de cei dragi facand o activitate de familie.


Un gem nu e greu de facut, dar stim ca toata lumea are gusturi diferite. De aceea, am ales trei variante din care poti alege sa faci ceea ce iti surade. 
 
Pentru reteta de gem de pere ai nevoie de un kilogram si jumatate de pere bine coapte, o cana de zahar, sucul de la o lamaie, o pastaie de vanilie.
 
Perele taiate in cubulete se pun pe foc alaturi de zahar si sucul de lamaie si se lasa pana ce se inabuse. Cand sunt gata se lasa la rece o zi. Ulterior, separa perele de sucul pe care l-au lasat. Fierbe sucul separat si adauga pastaia de vanilie. Pune si pulpa fructelor peste sucul fiert cu vanilie. Tine toata compozitia la foc mediu pana ce lichidul se evapora si perele devin dense si lipicioase. Poti pastra acest gem pana la un an de zile nedesfacut. Bucura-te de savoarea gemului de pere, fara grija siluetei.
 
Pentru gem de mere cu scortisoara avem nevoie de 10 mere proaspete, o lingura de scortisoara, o lingurita de nucsoara, sucul de la o lamaie, patru cesti de fructoza sau indulcitor pudra de stevie. Mai avem nevoie si de cateva plicuri de pectina. Aceasta va mentine textura legata a gemului.
 
Curata merele si taie-le cubulete. Adauga merele, sucul de lamaie si mirodeniile intr-o tigaie si presara si pectina peste ele. Pune patru cesti de apa in tigaie. Lasa-le sa fiarba pana ce devin greu de amestecat. Acum adauga indulcitorul si amesteca pret de cateva minute pana capata o consistenta omogena. Pune-le in borcane, sigileaza capacul si fierbe-le pret de 10 minute.
 
Poti sa folosesti acest gem si ca umplutura pentru tarte sau clatite, adaugand o textura bogata si aromata oricarui desert.
 
Pentru gem de merisoare ai nevoie de 300 grame de merisoare, 500 grame de indulcitor pudra de stevie, sucul de la o lamaie, un mar de marime medie. Cu o zi inainte de a prepara gemul, lasa indulcitorul si merisoarele sa stea peste noapte la frigider. Pune tot amestecul intr-o oala si adauga si un mar ras, precum si sucul de la o lamaie. Adu continutul la punctul de fierbere si lasa-l sa fiarba 5-10 minute. Ca sa iti dai seama daca gemul este suficient de fiert, urmareste sa fie dens si sa nu curga. Daca acest lucru se inampla, mai lasa-l pe foc pana ce obtine textura de gem.
 
Poti consuma gemul de merisoare si alaturi de branzeturi fine.
 
Fii creativa! Poti incerca nenumarate combinatii cu aceste gemuri fantastice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gem

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0