Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si tu poti avea abdomenul plat

Si tu poti avea abdomenul plat
Daca deschizi televizorul sau arunci un ochi pe vreo revista, este imposibil sa nu fii un pic invidioasa pe silueta silfida a modelelor promovate. Ai vrea si tu un abdomen frumos conturat, tonifiat. Pentru a ajunge acolo, la un abdomen plat, trebuie sa stii ca este nevoie sa scazi nivelul grasimii corporale si sa-ti dezvolti musculatura sectiunii de mijloc.


Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa incerci sa scazi tesutul adipos: intre 8-10% din grasimea corporala la barbati si 12-15% la femei. In acest caz, nutritia joaca un rol esential. Cu alte cuvinte, ai grija la numarul de calorii consumate si monitorizeaza-ti un pic evolutia, pentru a vedea care este zona ta de mentinre si cand incepi sa slabesti.
Nu uita sa consumi suficiente proteine pentru a-ti mentine masa musculara (cel putin 1,2 grame/kilogram corp) si sa consumi si portii de 50-100 de grame de carbohidrati pentru a avea energie pentru antrenamente.
In al doilea rand, hidrateaza-te. Hidratarea adecvata previne retentia de apa. Nu te gandi ca, daca bei multa apa, o retii. Un consum redus de apa nu echivaleaza cu un consum redus de calorii. Daca bei putina apa, corpul va intra intr-o stare de disperare si vrea sa faca rezerve. Bei un  pahar si organismul va elimina un hormon antidiuretic ce va conduce la retentia acelui lichid.
In al treilea rand, orienteaza-te spre tipul de antrenament potrivit obiectivului tau. Daca vrei sa slabesti, cele mai eficiente sunt antrenamentele de rezistenta si cele cu greutati, nu cele cardio. Nu sari peste genufelxiuni, indreptari, impins la banca, tractiuni, flotari. Ideea este sa implici cat mai multe grupe musculare pentru ca exercitiul sa devina mai eficient.
Trebuie sa tintesti spre definirea musculara, asta daca iti doresti un abdomen plat. Si, ca muschii sa se vada, ei trebuie sa existe. Pentru asta nu este nevoie de sute de abdomene. Vei fi suprinsa, dare poti executa 4 seturi a cate 15-20 de repetari, de doua ori pe saptamana. 
Si inca un secret: lucreaza adversul abdomenului, cel care iti permite sa tragi burta in spate si sa etalezi un aspect si tonifiat al zonei de mijloc.
Daca nu ti-am spus pana acum, trebuie sa abordezi problema intr-un mod integrat, caci numai exercitiile si dieta nu vor rezolva toate problemele. Si fluctuatiile nivelurilor de hormoni steroizi pot afecta aspectul abdomenului. Unul dintre acestia este cortizolul, hormonul stresului, care „ajuta” la acumularea grasimii in jurul zonei abdominale.

Sursa: fitbody.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre abdomen plat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hidratarea

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0