Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Veniturile si viata bogata nu conduc spre prosperitate

de Sunt Fericita la 2019-11-12
Studiu: Veniturile si viata bogata nu conduc spre prosperitate
Un nou studiu arata ca veniturile si o viata in general bogata nu conduc spre prosperitate. Chestionarul a fost realizat de PayU!


Prosperitatea este mai degraba asociata cu siguranta financiara si cu linistea emotionala decat cu valoarea veniturilor sau cu bogatia, conform unui studiu recent, care vizeaza legatura dintre serviciile financiare si prosperitate.
 
Studiul realizat de PayU in mai multe tari emergente - divizia fintech si de plati online a Prosus, un grup global din domeniul online, detinut de Naspers - arata ca trei sferturi din populatia din tarile emergente nu considera ca veniturile si situatia financiara sunt un factor decisiv pentru asigurarea prosperitatii. Mai mult, trei sferturi dintre respondentii cu venituri sub medie din aceste tari considera ca au o situatie prospera. In schimb, factorii care conduc spre prosperitate sunt fericirea, sanatatea familiei si a prietenilor, un loc de munca bun si stabil si posibilitatea de a economisi suficient de multi bani pentru viitor.
 
Doar 25% din populatia vizata considera ca situatia financiara este determinanta pentru asigurarea prosperitatii, procentul atingand 36% in Orientul Mijlociu si in Africa, respectiv 9% in America de Sud. Sanatatea este numitorul comun in toate regiunile emergente, fiind pe primul loc in asigurarea prosperitatii, atat in Asia, cat si in America Latina, Africa si Europa de Est.
 
Studiul, intitulat "Barometrul Prosperitatii Financiare. Perceptii despre Prosperitate in Tarile Emergente", releva faptul ca accesul la serviciile financiare este de asemenea un factor cheie pentru prosperitate.
 
Condusa pe un esantion de 10.000 de consumatori, cercetarea arata ca 6 din 10 respondenti cred ca serviciile financiare i-au ajutat sa devina mai prosperi. De asemenea, 9 din 10 respondenti au recunoscut in mod direct beneficiile serviciilor financiare, de la posibilitatea de a depune si transfera bani, pana la posibilitatea de a economisi si de a acumula dobanda.
 
Conform studiului, oamenii pot identifica mai usor beneficiile emotionale ale serviciilor financiare decat beneficiile practice. Spre exemplu, 99,5% dintre respondenti au recunoscut faptul ca posibilitatea de a economisi bani le aduce liniste emotionala, in timp ce 97,9% au numit un beneficiu practic, cum ar fi posibilitatea de a planifica un viitor mai bun.
 
Desi 9 din 10 respondenti declara ca au acces la cel putin un serviciu financiar, trei sferturi din populatia vizata de studiu considera ca guvernul tarii este responsabil pentru imbunatatirea acestui lucru. In regiunile cu cel mai ridicat acces la unul sau mai multe servicii financiare, cum ar fi Asia si Orientul Mijlociu/Africa, populatia a manifestat o dorinta crescuta ca guvernul sa se implice mai mult.
 
"Odata ce intelegem modul in care accesul la serviciile financiare influenteaza prosperitatea, intelegem si ceea ce se afla dincolo de comportamentul uman si astfel facem inca un pas in demersul nostru de a construi o lume fara granite financiare, in care cu totii putem prospera. Liderii fintech si guvernele din intreaga lume au o responsabilitate uriasa - aceea de a construi o infrastructura care sa permita fiecarui individ sa acceseze si sa utilizeze serviciile financiare, contribuind la cresterea sentimentului de prosperitate. Tehnologia este fundamentul acestei misiuni si trebuie folosita la fiecare pas al acestei calatorii, astfel incat sa oferim cetatenilor din intreaga lume cele mai bune servicii financiare", a declarat Laurent le Moal, CEO PayU.
 
Pentru a cerceta legatura dintre perceptia despre prosperitate si accesul la serviciile financiare in tarile emergente, studiul a vizat peste 10.500 de respondenti adulti din 18 tari din Africa, Asia, Europa, America de Sud si Orientul Mijlociu, distribuiti in mod egal in functie de varsta si sex.
 
Tarile incluse in studiu au fost: Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Cehia, Chile, Columbia, Grecia, India de Nord (New Delhi), India de Vest (Mumbai), India de Est (Kolkata), India de Sud (Bengaluru), Indonezia, Israel, Kenya, Nigeria, Polonia, Romania, Slovacia, Turcia, Ungaria si Vietnam.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prosperitate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0