Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiai ca nu este indicat sa adormi atunci cand esti nervoasa sau suparata?

de Sunt Fericita la 2021-09-16
Stiai ca nu este indicat sa adormi atunci cand esti nervoasa sau suparata?
Dupa o cearta sau dupa ce primesc o veste proasta, majoritatea oamenilor prefera sa mearga la culcare pentru a pune punct, temporar, respectivei probleme. Insa cercetatorii ne avertizeaza ca acest obicei nu face altceva decat sa amplifice emotia negativa.


Rolul somnului in consolidarea memoriilor este vital in ceea ce priveste modul de stocare si de procesare a informatiilor, iar un nou studiu arata ca acelasi principiu se aplica si pentru gandurile negative: daca adormim cu ele in minte, va fi mult mai greu sa le uitam.
 
Cercetatorul Yunzhe Liu, cel care a demarat acest studiu in cadrul Beijng Normal University din China, a recrutat, alaturi de echipa sa, 75 de studenti de sex masculin pentru a testa cat de rapid sunt suprimate gandurile lor negative si ce importanta are somnul in acest proces. Expertii au analizat expunerea lor la diverse experiente: negative (de exemplu, vizionarea unor accidente rutiere), pozitive (festivitati cu copii) si neutre (inregistrari cu peisaje).
 
Persoanele care s-au culcat imediat dupa ce au trecut prin aceste experiente au avut, la trezire, aceleasi reactii  cand le-au „revazut”. Acest lucru a fost valabil pentru orice tip de experienta, creierul conservand atat emotiile negative, cat si pe cele pozitive si neutre. In schimb, cei care au mers la culcare mai tarziu au avut o reactie mai „diluata“ dupa 12 ore.
 
Mai mult, cercetatorii au scanat creierul participantilor in acele momente si au observat ca atunci cand se priveaza de somn activitatea neuronala se afla in hipocamus, partea creierului asociata cu memoria. In schimb, dupa o noapte de somn, aceasta activitate era redusa in ceea ce priveste hipocamusul, fiind dispersata in regiunea corticala asociata, de asemenea, cu memoria si cu stocarea informatiilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nervi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cearta

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0