Cititul unei povesti in fiecare seara creaza un ritual de care orice copil de 1, 2, 3 chiar si mai mult de 4 ani, are nevoie. Tu si copilul veti trai astfel o experienta deosebita si in mintea lui se vor crea amintiri pe care le va pastra toata viata.
Primele carti si povesti de seara, pot fi citite copilului de la 7-9 luni. E vorba de carti de panza, de cele mai multe ori, care au texturi diferite si fosnesc, au pagini cu zone reflectorizante sau clopotei care ii atrag atentia celui mic. E primul pas in crearea unui ritual frumos.
Cand e mai mare, copilul are nevoie de carti cartonate sau produse dintr-un plastic moale; sunt genul de carti cu animale, culori sau care prezinta diferite fenomene ale naturii.
Apoi, dupa 1-2 ani, vine vremea povestilor. Inainte de culcare, alege tu o poveste sau roaga-i pe copii sa o faca. EI vor lua rugamintea ta ca pe o sarcina deosebit de importanta. Daca ai mai multi copii, de multe ori nu vor alege aceeasi poveste, asa ca va trebui sa citesti cate o poveste pentru fiecare, astfel incat sa nu se simta nimeni nedreptatit.
De multe ori copiii doresc sa le citesti aceeasi poveste iar si iar, parca la nesfarsit. Nu te opune acestui obicei, este absolut normal - micutii se ataseaza de personaje si vor sa le auda aventurile pana mereu. Incearca sa aveti discutii scurte pe marginea povestii, explica-le anumite comportamente sau intamplari.
Ai grija ca povestea sa aiba un subiect potrivit pentru varsta copilului, sa fie o carte cu ilustratii bogate, detaliate si relevante pentru textul care le insoteste, cartea sa fie bine facuta si rezistenta si, nu in ultimul rand, morala ei sa fie in concordanta cu ideile in care vrei sa iti cresti copilul. Acestea sunt si criteriile dupa care trebuie sa cumperi carti, pentru a nu cheltui bani aiurea.
La varsta prescolara, basmele sunt povestile preferate ale copiilor. Astazi exista o multime de carti cu basme, de la cele populare pana la clasicle povesti Disney, carti atat de bine ilustrate ca parca ne plac si noua, adultilor. Desi unele dintre povesti iti pot parea prea prea dure (de exemplu Capra cu trei iezi sau Scufita Rosie), trebuie sa stii ca, desi trateaza subiecte pe care tu, ca parinte, de obicei le eviti (subiecte precum moartea, boala, suferinta, rautatea), povestile au marea calitate de a avea intotdeauna un final fericit. Personajele care reusesc in povesti sunt, de cele mai multe ori, mici si sarace, bune la suflet si iubitoare. In povesti, principiile morale triumfa intotdeauna, si nu raul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!