Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 lectii despre bani pentru pensionari

de Sunt Fericita la 2020-08-19
Top 5 lectii despre bani pentru pensionari
Educatia financiara ar trebui sa reprezinte interes pentru orice categorie sociala, indiferent de castiguri. Banii sunt un subiect de discutie permanent, in orice context, fie ca este criza, fie ca traiesti momente de abundenta. De aceea, merita sa afli lucruri importante despre ei. Chiar daca ai iesit la pensie si poate te bucuri de o pensie mare si ai si ajutorul copiilor sau, dimpotriva, nu-ti ajung veniturile de la o luna la alta, este indicat sa tratezi banii cu responsabilitate si sa cheltuiesti chibzuit, pentru a te descurca in orice situatie.


Asa ca iata cateva lectii care sa te ajute sa folosesti banii cu intelepciune.
 

     1. Banii nu aduc fericire, dar conteaza pentru sanatate

Poate ca banii nu aduc fericire, dar cu siguranta te ajuta in multe situatii, in special cand trebuie sa ai grija de sanatatea ta. Gandeste-te doar cat de multe cheltuieli apar atunci cand exista probleme de sanatate, iar fara bani nu pot fi achitate tratamentele necesare. Ideea populara “mai bine sanatos decat cu bani” este gresita, deoarece nu putem alege dintre cele doua. Mai mult, a trai sanatos implica cheltuieli mari si acces la servicii medicale de calitate, care sunt costisitoare. Asa ca economiseste pentru a avea bani de rezerva pentru orice situatie imprevizibila.
 

     2. Obiectivele financiare sunt importante la orice varsta

Chiar daca ai iesit la pensie, nu inseamna ca trebuie sa traiesti fara scop sau visuri. La orice varsta poti sa faci ceea ce te pasioneaza si cu atat mai mult la pensie, cand ai tot timpul la dispozitie. Insa pentru a face ceea ce-ti place, trebuie sa-ti setezi obiective financiare clare, mai ales cand nu ai suficienti bani. Acestea te ajuta sa gestionezi banii eficient si sa economisesti mai usor sumele de care ai nevoie. Cum mai exact? Atunci cand ai un scop bine definit, cum ar fi strangerea unei anumite sume de bani, vei adopta in mod natural schimbarile necesare si vei incepe sa fii mai chibzuit. Iar daca ai nevoie de o suma mare de bani si nu vrei sa astepti prea mult pana cand o strangi, poti aplica pentru un credit pentru pensionari, care ofera posibilitatea sa-l achiti in rate mici. 

     3. A cumpara mai putin nu inseamna zgarcenie

Cumparaturile inseamna echilibru. Nu trebuie sa cumperi nici foarte putin, nici prea mult, ci atat cat ai nevoie. In multe cazuri cumperi mai mult in mod constient, doar pentru a avea in caz de nevoie, insa nu reusesti sa consumi tot ce ai cumparat. Asta duce atat la risipa de alimente, cat si la afectarea bugetului tau lunar. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi alimente perisabile in cantitati mai mici si sa le consumi inainte sa se strice. 

      4. Economiile iti ofera siguranta

Orice ai spune, o rezerva de bani pentru situatii neprevazute te ajuta sa dormi fara griji. Economiile sunt importante oricand, dar mai ales la varsta de pensionare, cand ai nevoie sa traiesti in siguranta. Asa ca transforma economisirea intr-un obicei si pune lunar deoparte cel putin 10% din pensie. Pentru a putea sa strangi bani tine cont de sfatul anterior si nu numai. Pe langa evitarea risipei alimentare, trebuie sa reduci si consumul de electricitate si de apa. 

     5. Cheltuielile nu trebuie sa depaseasca veniturile

O alta lectie de care trebuie sa tii cont pentru a avea o batranete linistita este sa nu cheltuiesti mai mult decat castigi. Pentru a-ti ajunge banii de pensie primiti lunar trebuie sa inveti sa economisesti si sa tii evidenta bugetului si cheltuielilor. Si cum poti face acest lucru mai simplu decat tinand cont de sfaturile anterioare?! 

 

Niciodata nu este prea tarziu sa inveti lucruri, mai ales daca sunt despre gestionarea eficienta a banilor. Pune in aplicare lectiile de mai sus si vei avea mai multi bani la dispozitie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0