Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trebuie sa asteptam doua ore pentru a dormi dupa ce am mancat?

de Sunt Fericita la 2019-04-04
Trebuie sa asteptam doua ore pentru a dormi dupa ce am mancat?
Am auzit pana acum de mai multe ori ca ar trebui sa asteptam cel putin doua ore inainte de a adormi dupa ce am mancat, insa este acest lucru adevarat?


Un studiu efectuat pe 1573 de adulti sanatosi pe termen lung a urmarit efectele pe care le are respectarea regulei de doua ore. Din 2012 si pana in 2014 specialistii au verificat obiceiurile alimentare, daca fumeaza sau nu, activitatea fizica, cresterea in greutate, cat alcool se consuma zilnic si daca obisnuiesc sa renunte la micul dejun. 
 
E relevant sa mentionam ca in Japonia persoanele care au intre 40 si 74 de ani primesc gratuit controale regulate pentru reducerea riscului de imbolnavire din cauza modului in care traiesc. Astfel, au reusit sa obtina o scadere a ratei mortalitatii in randul celor varstnici si multi dintre pensionarii din Tara Soarelui Rasare se declara multumiti de cum traiesc. Poate ar trebui sa invatam si noi de la ei. 
 
83 de barbati (16%) si 70 de femei (7,5%) s-au culcat la doua ore dupa ce au luat ultima masa din ziua respectiva. Media glucozei nu s-a schimbat semnificativ pe parcursul celor trei ani. In anul 2012 a fost 5,2%, iar in 2014 a ajuns la 5,58%, procentele fiind incadrate in intervalul normal. Nu au existat nici diferente semnificative intre barbati si femei.
 
In schimb, greutatea corporala, tensiunea arteriala, grasimile din sange, activitatile fizice, fumatul si consumul de alcool par a fi puternic asociate cu modificarile nivelurilor de glucoza.
 
Cercetatorii subliniaza faptul ca exista riscul ca rezultatele sa nu se aplice tuturor natiunilor deoarece dieta traditionala japoneza e bogata in legume si supa, iar portiile sunt mici. Totusi, acestia sustin ca, contrar convingerii generale, un interval scurt intre ultima masa a zilei si ora de somn nu afecteaza semificativ nivelul de glucoza.
 
”Ar trebui sa acordam mai multa atentie cantitatii de mancare, componentelor alimentare, somnului odihnitor, sa evitam fumatul, consumul de alcool si sa ne mentinem la o greutate sanatoasa deoarece acesti factori au o influenta mai profunda asupra procesului metabolic”, concluzioneaza autorul studiului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glucoza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre doua ore

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancat

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0