Un studiu efectuat pe 1573 de adulti sanatosi pe termen lung a urmarit efectele pe care le are respectarea regulei de doua ore. Din 2012 si pana in 2014 specialistii au verificat obiceiurile alimentare, daca fumeaza sau nu, activitatea fizica, cresterea in greutate, cat alcool se consuma zilnic si daca obisnuiesc sa renunte la micul dejun.
E relevant sa mentionam ca in Japonia persoanele care au intre 40 si 74 de ani primesc gratuit controale regulate pentru reducerea riscului de imbolnavire din cauza modului in care traiesc. Astfel, au reusit sa obtina o scadere a ratei mortalitatii in randul celor varstnici si multi dintre pensionarii din Tara Soarelui Rasare se declara multumiti de cum traiesc. Poate ar trebui sa invatam si noi de la ei.
83 de barbati (16%) si 70 de femei (7,5%) s-au culcat la doua ore dupa ce au luat ultima masa din ziua respectiva. Media glucozei nu s-a schimbat semnificativ pe parcursul celor trei ani. In anul 2012 a fost 5,2%, iar in 2014 a ajuns la 5,58%, procentele fiind incadrate in intervalul normal. Nu au existat nici diferente semnificative intre barbati si femei.
In schimb, greutatea corporala, tensiunea arteriala, grasimile din sange, activitatile fizice, fumatul si consumul de alcool par a fi puternic asociate cu modificarile nivelurilor de glucoza.
Cercetatorii subliniaza faptul ca exista riscul ca rezultatele sa nu se aplice tuturor natiunilor deoarece dieta traditionala japoneza e bogata in legume si supa, iar portiile sunt mici. Totusi, acestia sustin ca, contrar convingerii generale, un interval scurt intre ultima masa a zilei si ora de somn nu afecteaza semificativ nivelul de glucoza.
”Ar trebui sa acordam mai multa atentie cantitatii de mancare, componentelor alimentare, somnului odihnitor, sa evitam fumatul, consumul de alcool si sa ne mentinem la o greutate sanatoasa deoarece acesti factori au o influenta mai profunda asupra procesului metabolic”, concluzioneaza autorul studiului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!