Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tinerii fac mai des atac vascular cerebral (AVC)

de SuntFericita.ro la 2019-10-29
Tinerii fac mai des atac vascular cerebral (AVC)
O statistica ingrijoratoare iese la suprafata, in urma unui studiu de amploare: tinerii sufera din ce in ce mai des de atacuri vasculare cerebrale. Un roman din sase va suferi un AVC!


Romania are cea mai mare mortalitate cauzata de accidentele vasculare cerebrale (AVC) din Europa, iar un roman din sase va suferi un AVC, releva un studiu privind evolutia bolii, citat de Societatea Nationala de Radiologie Interventionala din Romania (SNRIR), care mai avertizeaza ca incidenta acestei afectiuni a crescut in randul tinerilor peste 20 de ani.
 
"In Romania, AVC-ul este prima cauza de invaliditate si a doua cauza de mortalitate in randul populatiei, iar un studiu recent care analizeaza evolutia bolii la noi in tara semnaleaza ca unu din sase romani va face un AVC", se arata in comunicatul citat.
 
Specialistii SNRIR considera ca, in ultimii ani, Romania a facut progrese in ceea ce priveste interventia in caz de AVC, avand in vedere ca s-au deschis centre de tromboliza in toata tara. Totusi, Romania are cea mai mare mortalitate prin AVC din Europa, transmit medicii.
 
"Patru romani mor in fiecare ora din cauza AVC. In Romania, accidentul vascular cerebral reprezinta a doua cauza de mortalitate - 21,64% si dizabilitate - 11,34%, cu un cost anual pentru statul roman de aproximativ 657 milioane euro. Cheltuielile directe si indirecte ajung sa reprezinte aproximativ 0,4% din PIB", afirma, in comunicatul de presa, presedintele SNRIR, Gheorghe Iana.
 
Studiile efectuate la nivel european de catre SAFE (Stroke Alliance for Europe) arata ca pana in 2035 numarul europenilor afectati de AVC va creste cu 34%, numarul celor care vor muri din cauza bolii va creste cu 45%, iar al celor care vor trai cu AVC ca boala cronica va creste cu 25%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre atac cerebral

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre avc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tineri

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016