Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top motive pentru care iti este foame toata ziua...

de Sunt Fericita la 2014-10-20
Top motive pentru care iti este foame toata ziua...
Au trecut deja 12 ore si nu m-am oprit din mancat. Am luat micul dejun, am trecut la o gustare si apoi a venit pranzul, nici nu stiu cand.


Pe nesimtite, am mai luat o gustare si apoi am luat cina. Inainte de somn, am mai luat o gustare.

Ce se intampla si cum poate fi oprita foamea?

Unul dintre motivele pentru care foamea continua sa ramana o provocare pentru multi dintre noi este lipsa orelor de somn, noteaza CSID.ro. Asadar, prea putine ore de somn duc in mod inevitabil la o stare accentuata de foame. Senzatia de satietate se poate instala doar in situatia in care suntem odihniti si atunci organismul nu mai cere hrana pentru energie suplimentara.

Un alt motiv este lipsa cromului din organism. Carenta acestui mineral se converteste intr-o pofta nebuneasca de dulciuri. Esti in stare sa mananci o jumatate de ciocolata fara sa respiri si chiar te trezesti la 3 dimineata pentru o gustare dulce? Se prea poate sa ai nevoie de crom. Se gaseste la farmacie si reprezinta un mineral care ajuta organismul sa functioneze la capacitate optima.

Ai exagerat cu mancarea in ultima perioada de timp. Ti-ai obisnuit organismul cu cine copioase si iesiri la restaurante unde ti-ai facut toate poftele? Ai fost in vizita la mama si ai uitat de dieta, ai mancat 7 sarmale si jumatate de paine? Se prea poate sa o tot tii asa pana cand te opresti din acest ciclu vicios.

Iti este sete si confunzi starea cu cea de foame... Pari pueril insa nu este. Este un fapt confirmat si rasconfirmat de specialisti, nutritionisti, doctori si dieteticieni. Asa se face ca in momentul in care  simti ca iti este foame este recomandat sa bei un pahar de apa. Este proba paharului de apa si in 5 minute vei sti clar daca era foame sau doar sete.

Ai facut din mancare un "tic" nervos. De cate ori te pui la film simti nevoia sa rontai ceva, niste covrigei sau sticksuri, chipsuri si ciocolata?

Daca esti la calculator si vorbesti pe chat, evident ca trebuie sa ai langa tine ceva de mancare. Esential de retinut este ca mancarea nu trebuie sa se transforme in tic nervos sau in apanaj pentru starile de plictiseala.

Esti stresata? Studiile arata ca stresul poate deveni un motiv exceptional pentru care organismul va cere hrana. De cele mai multe ori, in situatia in care stresul atinge cote maxime, organismul va cere carbohidrati, paste, paine, dulciuri si alte alimente care se vad si pe silueta si in sanatate.

sursa: CSID.ro

Sursa foto: www.freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre foame

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre senzatia de foame

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0