Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 10 moduri de slabit sanatos

Top 10 moduri de slabit sanatos
Nu exista scurtaturi cand vine vorba de slabit. Pentru a scapa de kilogramele in plus e nevoie de ceva ambitie, hotarare si incredere in propriile forte. Dincolo de toate dietele, exista moduri naturale si simple prin care putem slabi. Iata cele mai bune obiceiuri care ne ajuta sa slabim...


1. Mananca acasa. Ca sa slabesti, trebuie sa te alimentezi bine si sanatos, iar cel mai bun mod in care poti face asta este sa iti pregatesti tu singura mancarea, din ingrediente proaspete. Stim cu totii ca fast-food-ul ingrasa, asa ca acel tip de mancare trebuie evitat. O alta problema care apare cand te duci sa mananci la un restaurant este ca portiile sunt mult prea mari decat ar trebui sa fie in realitate. Si asa ajungem la punctul urmator...
2. Invata ce inseamna o portie de mancare. Stiai ca o portie de carne sau peste nu trebuie sa fie mai mare decat un pachet de carti de joc? Sau ca o portie de legume este mare cat o palma? De cate ori ai primit exact atata mancare in farfurie la vreun restaurant? In plus, daca simti ca nu poti manca tot, nu te forta in ideea ca iti va fi foame mai tarziu. Invata sa intelegi semnalele pe care ti le transmite organismul tau si opreste-te din mancat imediat ce simti nevoia.
3. Invata care alimente iti fac bine si care nu. Daca vrei sa slabesti rapid, ar trebui sa afli care sunt fructele si legumele care te ajuta. Pare simplu, insa multe din produsele despre care credeam ca sunt sanatoase (iaurtul fara calorii, de exemplu), s-au dovedit a fi de fapt daunatoare.
4. Mananca mai putina paine si nu renunta la proteine. Proteinele sunt importante intr-o dieta echilibrata; ele se pot lua din oua, carne alba, peste, dar si variante vegetale precum tofu, fasole, naut, asparagus. Consuma mai putina paine, dar daca vrei neaparat, alege o varianta preparata din cereale integrale sau painici din seminte, uscate in cuptor sau pe calorifer si pe care ti le poti face singura.
5. Nu te infometa! Este poate cel mai bun staf pentru cei care vor sa slabeasca. Aceasta este una din cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile: sa sara anumite mese pentru a nu mai lua calorii in plus. In realitate, organismul intelege ca este privat de hrana si intra intr-o stare speciala, in care transforma tot ce primeste in depozite de grasime.
6. Mananca 3 mese principale si 2 gustari. Specialistii spun ca daca mancam mai des si mai putin, senzatia de foame nu va aparea atat de des. Pentru gustari, alege fructe sau legume, nu dulciuri.
7. Nu uita de micul dejun! Se spuen ca este cea mai importanta masa a zilei, pentru ca iti da energie pentru a duce la bun sfarsit toate sarcinile. In plus, studiile au aratat ca cele care mananca un mic dejun sanatos ajung sa slabeasca mai rapid.
8. Programeaza gustarile. Tine minte ca fructele trebuie mancate singure, asa ca nu le combina cu alte alimente. Tine in geanta un mar sau alte fructe care iti plac, astfel incat sa le ai mereu la indemana si sa nu fii tentata sa cumperi junk-food.
9. Mananca incet ca sa slabesti rapid! Organismul nu inregistreaza faptul ca s-a saturat de mancare dupa numai 15-20 de minute; daca mananci prea repede, in aceasta perioada de timp iti vei termina portia si nu te vei simti satula... deci vei mai consuma ceva in plus. Ai grija sa nu cazi in aceasta capcana. Daca te grabesti, calculeaza caloriile si nu te abate de la portia ta.
10. Nu inlocui o masa intreaga cu un desert delicios. Daca o felie de tort in plus duce aportul de calorii spre 600-700, deci maximul pe care il poti comsuma la o masa, nu ceda ispitei de a renunta la mancarea sanatoasa in favoarea tortului. Chiar daca in teorie nu este gresit, in realitate dulciurile iti vor ridica nivelul de zahar din sange si vor ajunge sa transforme in grasimi orice aliment vei manca dupa aceea.
Putem slabi frumos, fara stres si fara a ne supune organismul la diete drastice. Avem nevoie numai de rabdare si incredere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mananca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabesti

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0