1. Ia micul-dejun, chiar daca nu ti-e foame.
Studiile arata ca oamenii care mananca dimineata se simt mai bine fizic si mental. Astfel, un bol de cereale dimineata este asociat unor niveluri mai mici ale hormonului de stres, cortizolul.
2. Mananca la fiecare trei-patru ore.
Trei mese pe zi si doua gustari iti mentin glicemia si energia la niveluri constante. Nu exagera cu mancarea, caci mesele copioase iti consuma energia de care este nevoie pentru digestie. Nu uita ca la fiecare masa sa mananci carbohidrati (corpul ii va folosi pentru energie), proteine (care ajuta la sustinerea energiei, la nevoie) si grasimi sanatoase (din peste, oleaginoase, ulei de masline).
3. Fa-ti plinul de fibre.
Fibrele actioneaza in asa fel incat carbohidratii sunt absorbiti in sange intr-un ritm mai lent si constant, ceea ce-ti distribuie energia pe parcursul intregii zile.
4. Ai grija la cata cafea bei dupa-amiaza.
In mod normal, o cantitate moderata de cafea (200-300 mg), adica cam doua, trei cani, tit da energie si te face mai alerta in orele imediat urmatoare. Consumata insa in exces, mai ales in orele de dupa pranz, te face somnoroasa, iar seara te impiedica sa adormi.
5. Da-ti cu apa pe fata sau fa un dus cand simti ca esti epuizata.
6. Da drumul la muzica.
Sa asculti muzica este unul din cele mai eficiente moduri de a-ti schimba starea de spirit, de a te detensiona si de a-ti creste energia. Muzica te distrage si uiti de oboseala.
Sa asculti muzica este unul din cele mai eficiente moduri de a-ti schimba starea de spirit, de a te detensiona si de a-ti creste energia. Muzica te distrage si uiti de oboseala.
7. Uita mania.
Daca tii supararea, mintea si corpul tau reactioneaza de parca ar fi sub stres cronic, crescandu-ti ritmul cardiac si tensiunea ceea ce, in cele din urma, iti va afecta sistemul imunitar.
8. Respira din abdomen.
Cand esti stresata, esti predispusa sa respiri cu cutia toracica. De aici si respiratiile scurte, sacadate si superficiale. Inspiri mai putin aer in plamani si iti reduci doza de oxigen energizant de care are nevoie creierul. Trebuie sa te orientezi spre respiratia tip bebelus, aceea in care abdomenul ti se umfla la inspiratie ca un balon si se dezumfla la expiratie.
9. Scrie-ti temerile pe o coala de hartie.
De-a lungul zilei, noteaza undeva ce te preocupa. Apoi, inainte de culcare, uita-te pe lista si incearca sa gasesti solutii. Pune lista deoparte si mai gandeste-te la ea sub dus, in drum spre serviciu sau cand ai o clipa libera, permitandu-i mintii sa alunece.
10. Culca-ti pisica in alta camera.
In timpul noptii, animalutul tau iubit se misca mult, sforaie, da din coada, asa ca nu vei avea un somn profund si odihnitor.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!