Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri pentru a combate oboseala

Trucuri pentru a combate oboseala
Nu este deloc iesit din comun sa te simti obosita de mai multe ori pe parcursul unei zile. Ii auzi si pe cei din jurul tau ca se plang de acelasi lucru. Sa stii ca principalii vinovati sunt obiceiurile cotidiene, de la ceea ce mancam, pana la cum dormim si felul in care reactionam emotional. Iti propunem deci cate schimbari simple care vor avea un efect magic de alungare a energofagilor din viata ta.


1. Ia micul-dejun, chiar daca nu ti-e foame. 
Studiile arata ca oamenii care mananca dimineata se simt mai bine fizic si mental. Astfel, un bol de cereale dimineata este asociat unor niveluri mai mici ale hormonului de stres, cortizolul.
2. Mananca la fiecare trei-patru ore.
Trei mese pe zi si doua gustari iti mentin glicemia si energia la niveluri constante. Nu exagera cu mancarea, caci mesele copioase iti consuma energia de care este nevoie pentru digestie. Nu uita ca la fiecare masa sa mananci carbohidrati (corpul ii va folosi pentru energie), proteine (care ajuta la sustinerea energiei, la nevoie) si grasimi sanatoase (din peste, oleaginoase, ulei de masline).
3. Fa-ti plinul de fibre.
Fibrele actioneaza in asa fel incat carbohidratii sunt absorbiti in sange intr-un ritm mai lent si constant, ceea ce-ti distribuie energia pe parcursul intregii zile.
4. Ai grija la cata cafea bei dupa-amiaza.
In mod normal, o cantitate moderata de cafea (200-300 mg), adica cam doua, trei cani, tit da energie si te face mai alerta in orele imediat urmatoare. Consumata insa in exces, mai ales in orele de dupa pranz, te face somnoroasa, iar seara te impiedica sa adormi.
5. Da-ti cu apa pe fata sau fa un dus cand simti ca esti epuizata.
6. Da drumul la muzica.
Sa asculti muzica este unul din cele mai eficiente moduri de a-ti schimba starea de spirit, de a te detensiona si de a-ti creste energia. Muzica te distrage si uiti de oboseala.
7. Uita mania.
Daca tii supararea, mintea si corpul tau reactioneaza de parca ar fi sub stres cronic, crescandu-ti ritmul cardiac si tensiunea ceea ce, in cele din urma, iti va afecta sistemul imunitar.
8. Respira din abdomen.
Cand esti stresata, esti predispusa sa respiri cu cutia toracica. De aici si respiratiile scurte, sacadate si superficiale. Inspiri mai putin aer in plamani si iti reduci doza de oxigen energizant de care are nevoie creierul. Trebuie sa te orientezi spre respiratia tip bebelus, aceea in care abdomenul ti se umfla la inspiratie ca un balon si se dezumfla la expiratie. 
9. Scrie-ti temerile pe o coala de hartie.
De-a lungul zilei, noteaza undeva ce te preocupa. Apoi, inainte de culcare, uita-te pe lista si incearca sa gasesti solutii. Pune lista deoparte si mai gandeste-te la ea sub dus, in drum spre serviciu sau cand ai o clipa libera, permitandu-i mintii sa alunece.
10. Culca-ti pisica in alta camera.
In timpul noptii, animalutul tau iubit se misca mult, sforaie, da din coada, asa ca nu vei avea un somn profund si odihnitor. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre energie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre foame

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0