Daca ceea ce mancam nu este “pe placul” organismului nostru, acesta deseori ne va transmite, inaintea aparitiei unor dezechilibre semnificative, anumite “ semnale de alarma ”. Identificand primele semnale de alarma, vom sti din timp ca este cazul sa facem niste schimbari, vom putea lua masuri prin care vom preveni afectiuni severe.
1) “Pe masura ce mananc, senzatia de foame parca nu scade.” Exista nuante fine de gust, nuante pe care nu le constientizam, dar care ii “spun” creierului ca hrana pe care o consumam nu ne va ajuta la refacerea echilibrelor subtile (legate de compozitia sangelui). In plus, senzatia de foame poate fi intretinuta de supraexcitarea papilelor, urmare a folosirii aromatizantilor sintetici. Daca senzatia de foame scade greu, inseamna, probabil, ca alimentul consumat este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, incapabil sa serveasca nevoilor organismului. Un aliment care va si place, il simtiti usor, dar care va si satura rapid este, in general, unul bun pentru organism.
2) “Mi-este foame, dar nu stiu ce sa mananc”. Aceasta senzatie poate sa semnifice inceputul unor probleme de metabolism (deseori este legat de metabolismul glucidelor, mai rar de cel al lipidelor sau de deficitul unor alte substante din organism). Cand senzatia apare, cautati sa consumati alimente usoare, bogate in fibre si in apa, si sa nu mancati “pe saturate”. Daca acest “semnal” persista minimum 3 zile consecutive, cel mai bine este sa si mergeti la doctor, pentru analize.
3) “Dupa masa, in special dupa cea de pranz, ma simt obosit si nu ma pot concentra”. O usoara stare de moleseala este fireasca dupa o masa mai bogata. Daca starea de moleseala este accentuata, sau daca aceasta nu trece complet dupa 50-60 de minute de la terminarea mesei, este probabil semn ca pancreasul ori vezica biliara nu mai reusesc sa “tina pasul” cu alimentatia dezechilibrata.
4) Aveti nevoie de un supliment de energie (urmeaza sa faceti un efort intelectual sau fizic sustinut). Simtiti nevoia de dulciuri si le consumati, dar acest lucru nu va ajuta. In acest caz, probabil ca pancreasul incepe sa nu-si mai faca eficient datoria, urmare a exceselor alimentare. Reduceti aportul de glucide, consumati fructe si legume proaspete si, cel mai bine, mergeti la medic pentru analize.
5) “Dupa masa, uneori, ma simt ametit si ma doare/apasa ceafa”. Poate fi semnalul fie pentru probleme – in faza incipienta – ale vezicii biliare, fie, mai probabil (fiindca ceafa doare), pentru hipertensiune cauzata in special de excesul de sare si retentia de apa in organism. Daca dupa o masa consistenta, dar saraca in sare, simptomele nu apar, problema era in mod cert cresterea tensiunii arteriale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"