Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De unde bem apa? De la robinet sau apa imbuteliata?

De unde bem apa? De la robinet sau apa imbuteliata?
de la 2014-09-08
De unde bem apa? De la robinet sau apa imbuteliata?

Doctorii si nutritionistii recomanda, inainte de toate, pentru sanatatea organismului, apa cat mai curata. Pe primul loc se afla apa de la robinet, perfect filtrata.




Este cea mai sanatoasa, insa trebuie sa fie filtrata in mod corespunzator. Nu uitam ca nu toate tevile au fost schimbate de curand. Asa se face ca poti sa bei apa cu rugina, fara sa stii si fara sa iti dai seama.

Pe de alta parte, nici apa imbuteliata nu este cea mai indicata, dat fiind ca este tinuta in plastic. Plasticul este nesanatos, mai ales atunci cand este lasat in conditii necorespunzatoare, la caldura, la frig, in congelator sau chiar la frigider.

In acelasi timp, apa minerala nu este recomandata zilnic. Continutul de minerale nu este indicat pentru copii si nici pentru adulti atunci cand nu exista pauze. Cu alte cuvinte, ar trebui sa consumam apa minerala, insa cu masura, nu zilnic.

Referitor la puritatea apei, esential este nivelul de nitrati. Acesta, conform biochimistului Silvia Enculescu, citata de CSID.ro, reprezinta “continutul de nitrati reprezinta doar o mica parte din totalul de componente care dau indicatia corecta despre calitatea si siguranta apei. Alaturi de acestia se mai regasesc alte elemente fizice, chimice si microbiologice care sunt controlate si definesc obligatoriu, din punct de vedere legal, caracterul de apa potabila, buna pentru consum. In total, peste 40 de parametri sunt analizati, printre cei mai importanti fiind turbiditatea, pH-ul, conductivitatea, nitratii, nitritii, amoniacul, metalele, cantitatea de saruri dizolvate in apa sau cantitatea de calciu si magneziu”.

Mai mult, conform sursei, esentiala pentru organism este apa alcalina. Aceasta are un pH usor bazic.

In acelasi timp, apa trebuie sa contina calciu, magneziu, zinc, potasiu, clor si fluor.

“Apa de la robinet, desi potabila la intrarea in reteaua de distributie, se poate contamina cu elemente nesigure pe parcurs pana la consumator, cum ar fi sedimente, paraziti sau metale. Filtrele elimina sau reduc continutul de plumb, clorul si alti compusi, solventii si pesticidele sau impuritatile precum nisipul sau rugina, dar si posibilii paraziti. Totodata, se obtine o apa fara miros, care isi redobandeste gustul nativ”, a completat Silvia Enculescu, Safety Manager La Fantana, citat de CSID.

sursa foto: www.freegreatpicture.com




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 10 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa de la robinet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa imbuteliata

Spune-ne opinia ta despre "De unde bem apa? De la robinet sau apa imbuteliata?"



7 - 6 =

Cele mai citite articole

Un stil de viata activ si o alimentatie sanatoasa reprezinta preocuparile principale ale noastre. ...
Incaltamintea inconfortabila, statul prelungit in picioare sau la birou, expunerea la caldura si ...
Atunci cand suntem suparati pe cineva, efervescenta momentului nu trebuie sa ne determine sa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Salut,Sunt Adrian si am o Mare Problema cu Țigări-le fumez de foarte mult timp ...
Nu aveti dreptate cu slabitul, este invers ingrasa, eu am facut cura, doua saptamani in fiecare ...
De 2 zile am inceput si eu sa beau ... abia astept sa vad daca da rezultate si la mine, va tin la ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton