Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Politica noastra de Cookies.

Cele mai citite articole

Din dorinta de a mentine pentru cat mai mult timp durata de viata a alimentelor, obisnuim sa le ...
O casnicie durabila se bazeaza pe incredere, pe rabdare, calm, dragoste, pe respect, pe ...
Odorizantele de camera, deodorantele si antiperspirantele, lumanarile sau betisoarele parfumate pot ...

Top 3 produse nocive

Beiersdorf Hellas AE - Curatare faciala
SOROLI COLA BRAILA - Bauturi carbogazoase

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Si in comentarii si in articol, am sesizat un element comun: se merge pe un fir foarte subtire; ...
Din pacate locuiesc in strainatate si sunt prea multumit de cat castig ca sa risc o intoarcere in ...

Horoscop zilnic







Retete culinare : Gastronomie

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?

de Chitaniuc Alexandra la 30-Iul-2012
Tags:
sare de mare, sare de masa

Sarea este un ingredient nelipsit din bucatarie. Dupa cum spune si povestea, sarea in bucate poate face diferenta intre o masa delicioasa si una fada. Ce te faci insa cand sarea, asa cum o stiam de copii, nu mai este considerata sanatoasa iar medicii iti recomanda sa o inlocuiesti cu altceva? Sarea de mare este un moft sau un inlocuitor mult mai sanatos? Iata adevarul despre sarea de mare si beneficiile sale asupra organismului...


Sarea contine sodiu si magneziu; ea are un rol important nu numai in prepararea mancarurilor, ci si in functionarea organismului uman. Sarea joaca un rol important in functionarea musculaturii, a sistemului nervos si a glandelor suprarenale.

Organismul uman are nevoie de 1.500-2.300 miligrame de sare pe zi, insa in conditiile de azi, cand mancam alimente semi-preparate sau fast-food, consumam aproape 10.000 miligrame pe zi. In aceste conditii, sarea de mare a intrat in atentia tuturor, ca inlocuitor mai sanatos si mai putin daunator.

Adevarul este ca sarea de masa si sarea de mare au aceleasi valori nutritionale, desi cea din urma este considerata a fi o alternativa mai sanatoasa. Diferentele dintre cele doua constau in calitate, textura, gust si modul de procesare. Astfel, SAREA DE MARE se obtine simplu, prin evaporarea apei de mare, deci este nerafinata si nu e procesata la temperaturi mari; mineralele ramase dupa aceasta procesare minima ii dau culoarea, calitatea si gustul. SAREA DE MASA este extrasa din depozitele de sare din munti; asta inseamna ca sarea de masa este foarte procesata si contine aditivi speciali, dintre care iodul este cel mai cunoscut.

Cei care prefera sarea de mare spun ca aceasta are si alte beneficii in afara de faptul ca da gust mancarii. Se pare ca sarea de mare contine urme microscopice de alge marine care contin iod in mod natural si enzime care ajuta la digestie.

Orice tip de sare ai alege, nu exagera.
Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Cei care au citit articolul "Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?" au fost interesati si de...

Mancare de urzici cu usturoi
Urzicile stimuleaza metabolismul, il vitaminizeaza si remineralizeaza. Sunt excelente pentru o cura de primavara! [detalii]
VIDEO: Reteta de mousse de avocado cu cacao
Ingredientul cheie pentru aceasta reteta este fructul de avocado. Ii ofera o consistenta cremoasa si cu siguranta o sa va placa gustul. [detalii]
VIDEO: Cum sa prepari cartofi fondanti. O garnitura simpla, dar foarte gustoasa
Cartofii fondanti sunt prajiti in ulei, apoi aromatizati cu unt si cimbru. Dupa preferinte, puteti inlocui cimbrul cu oregano sau rozmarin. Cartofii se consuma cu carne de pasare, de porc, vita sau vanat. Iata cum se prepara aceasta garnitura simpla, dar de efect! [detalii]

Spune-ne opinia ta despre "Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?"






6 + 7 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?"

TOCU BEATRICE @ 21-Aug-2012
"Mereu am fost ponderata cu sarea in bucate. Le consider pe ambele bune, dar sincera sa fiu, sunt mai traditionalista si folosesc ce mancau bunicii mei- sare de masa."