Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?
Sarea este un ingredient nelipsit din bucatarie. Dupa cum spune si povestea, sarea in bucate poate face diferenta intre o masa delicioasa si una fada. Ce te faci insa cand sarea, asa cum o stiam de copii, nu mai este considerata sanatoasa iar medicii iti recomanda sa o inlocuiesti cu altceva? Sarea de mare este un moft sau un inlocuitor mult mai sanatos? Iata adevarul despre sarea de mare si beneficiile sale asupra organismului...


Sarea contine sodiu si magneziu; ea are un rol important nu numai in prepararea mancarurilor, ci si in functionarea organismului uman. Sarea joaca un rol important in functionarea musculaturii, a sistemului nervos si a glandelor suprarenale.
Organismul uman are nevoie de 1.500-2.300 miligrame de sare pe zi, insa in conditiile de azi, cand mancam alimente semi-preparate sau fast-food, consumam aproape 10.000 miligrame pe zi. In aceste conditii, sarea de mare a intrat in atentia tuturor, ca inlocuitor mai sanatos si mai putin daunator.
Adevarul este ca sarea de masa si sarea de mare au aceleasi valori nutritionale, desi cea din urma este considerata a fi o alternativa mai sanatoasa. Diferentele dintre cele doua constau in calitate, textura, gust si modul de procesare. Astfel, SAREA DE MARE se obtine simplu, prin evaporarea apei de mare, deci este nerafinata si nu e procesata la temperaturi mari; mineralele ramase dupa aceasta procesare minima ii dau culoarea, calitatea si gustul. SAREA DE MASA este extrasa din depozitele de sare din munti; asta inseamna ca sarea de masa este foarte procesata si contine aditivi speciali, dintre care iodul este cel mai cunoscut.
Cei care prefera sarea de mare spun ca aceasta are si alte beneficii in afara de faptul ca da gust mancarii. Se pare ca sarea de mare contine urme microscopice de alge marine care contin iod in mod natural si enzime care ajuta la digestie.
Orice tip de sare ai alege, nu exagera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare de mare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0