Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Politica noastra de Cookies.

Cele mai citite articole

Personal, cred ca o femeie poate sa inceapa orice fel de afacere, oricare ar fi domeniul in care ...
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv, un mic dejun copios ...
Specialistii spun ca sunt o multime de factori care pot influenta declansarea dorintei de a manca. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cred ca intradevar conteaza f.mult starea psihica in astfel de boala nenorocita
Ella, reciteste articolul!!! Este vorba despre uleiul de in. Nu scrie nicaieri de consumul ...
Foarte nedocumentat articolul! Nu se consuma seminte Óntregi Ón caz de strictura esofagiana, ...

Horoscop zilnic







Retete culinare : Gastronomie

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?

Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?

de SuntFericita.ro la 30-Iul-2012
Tags:
sare de mare, sare de masa

Sarea este un ingredient nelipsit din bucatarie. Dupa cum spune si povestea, sarea in bucate poate face diferenta intre o masa delicioasa si una fada. Ce te faci insa cand sarea, asa cum o stiam de copii, nu mai este considerata sanatoasa iar medicii iti recomanda sa o inlocuiesti cu altceva? Sarea de mare este un moft sau un inlocuitor mult mai sanatos? Iata adevarul despre sarea de mare si beneficiile sale asupra organismului...


Sarea contine sodiu si magneziu; ea are un rol important nu numai in prepararea mancarurilor, ci si in functionarea organismului uman. Sarea joaca un rol important in functionarea musculaturii, a sistemului nervos si a glandelor suprarenale.

Organismul uman are nevoie de 1.500-2.300 miligrame de sare pe zi, insa in conditiile de azi, cand mancam alimente semi-preparate sau fast-food, consumam aproape 10.000 miligrame pe zi. In aceste conditii, sarea de mare a intrat in atentia tuturor, ca inlocuitor mai sanatos si mai putin daunator.

Adevarul este ca sarea de masa si sarea de mare au aceleasi valori nutritionale, desi cea din urma este considerata a fi o alternativa mai sanatoasa. Diferentele dintre cele doua constau in calitate, textura, gust si modul de procesare. Astfel, SAREA DE MARE se obtine simplu, prin evaporarea apei de mare, deci este nerafinata si nu e procesata la temperaturi mari; mineralele ramase dupa aceasta procesare minima ii dau culoarea, calitatea si gustul. SAREA DE MASA este extrasa din depozitele de sare din munti; asta inseamna ca sarea de masa este foarte procesata si contine aditivi speciali, dintre care iodul este cel mai cunoscut.

Cei care prefera sarea de mare spun ca aceasta are si alte beneficii in afara de faptul ca da gust mancarii. Se pare ca sarea de mare contine urme microscopice de alge marine care contin iod in mod natural si enzime care ajuta la digestie.

Orice tip de sare ai alege, nu exagera.
Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Cei care au citit articolul "Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?" au fost interesati si de...

101 de retete culinare care iti vor da musafirii pe spate!
Dom'le, daca vine Ioana cu Florin, trebuie sa fac ceva cu adevarat spectaculos. Rata fripta umpluta cu ficatei de gasca marinati in sos de rodie organica sau ceva de genul asta... [detalii]
Compot de gutui cu scortisoara
Despre gutui este bine sa stiti ca intaresc sistemul imunitar si trateaza anemia, gratie vitaminelor si mineralelor continute. Au o aroma inconfundabila si sunt folosite mai ales in dulceturi si gemuri. [detalii]
8 retete de post simple si gustoase
Postul este o metoda naturista recomandata pentru purificarea si reechilibrarea organismului care presupune eliminarea din alimentatie a produselor de origine animala (carne, lapte, branza, oua), axandu-ne pe produsele de origine vegetala (broccoli, fasole, linte, etc). [detalii]

Spune-ne opinia ta despre "Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?"




3 + 3 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Sare de mare versus sare de masa. Care e mai buna?"

TOCU BEATRICE @ 21-Aug-2012
"Mereu am fost ponderata cu sarea in bucate. Le consider pe ambele bune, dar sincera sa fiu, sunt mai traditionalista si folosesc ce mancau bunicii mei- sare de masa."