Tortul cu 3 tipuri de mousse este o varianta buna pentru a-ti bucura papilele gustative si pentru a le servi potentialilor musafiri o bucata de Rai culinar.
In primul rand, incepem cu ingredientele. Vei avea nevoie de 50 g faina alba de grau, 80 g cacao, 120 g unt 82%, 150 g zahar, 2 buc oua, 1 buc pastaie de vanilie, 0,5 lingurita sare de mare iodata, 0,5 lingurita praf de copt, 200 g ciocolata cu lapte, 250 ml frisca lichida, 2 lingurite gelatina alimentara, 2 linguri apa plata, 250 g zmeura, 200 g ciocolata alba, 250 ml frisca lichida, 2 lingurite gelatina alimentara, 2 linguri apa plata, 200 g ciocolata alba, 250 ml frisca lichida, 2 lingurite gelatina alimentara, 2 linguri apa plata.
In al doilea rand, pregateste-te sa petreci cel putin o ora si jumatate in bucatarie si pe langa frigider pentru pune toate lucrurile la punct.
Untul, zaharul si miezul de vanilie se pun la fiert pana zaharul e topit complet. Se ia recipientul de pe foc si se lasa la racit, la temperatura camerei. Adaugam ouale si amestecam. Se adauga cacaua si faina impreuna cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene. Rezultatul se adauga in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Acum avem blatul. Odata ce acesta s-a racit, il scoatem cu grija din tava pentru a ne apuca de mousse.
In al treilea rand, schimbam foaia de copt si ne concentram pe mousse-ul de ciocolata cu lapte. Topim intr-o craticioara ciocolata tocata impreuna cu 150ml smantana dulce, la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Tragem de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, batem 100ml smantana dulce si amestecam gelatina cu apa, intr-un bol mic, lasandu-le 5 minute, pana se umfla gelatina. Cand gelatina este gata, o topim 10 secunde la microunde sau o asezam peste un vas cu apa fierbinte. Gelatina trebuie sa devina lichida, dar nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile, deci nu e indicat sa o topiti punand vasul direct pe flacara. Amestecam gelatina cu ciocolata topita, apoi, la final, folosind o spatula, incoporam si frisca batuta, cu miscari de impaturire, amestecand cu spatula de sus in jos, ca mousse-ul sa fie cat mai aerat. Turnam amestecul de ciocolata cu lapte peste blat si dam totul la rece o ora sau pana stratul de mousse de ciocolata cu lapte este suficient de ferm incat sa tina stratul de mousse cu zmeura.
In al patrulea rand, ne asiguram ca mousse-ul de zmeura ne iese bine. Topim ciocolata tocata marunt cu 150ml frisca lichida, procedand exact cum v-am explicat mai sus. Pana ciocolata alba se raceste, dam zmeura prin blender 2-3 minute, pentru a obtine un piure, pe care il trecem printr-o sita, pentru a indeparta sambureii si il amestecam cu ciocolata alba. Adaugam gelatina pe care o lasam la umflat cu cele 2 linguri de apa si apoi o topim. La final, adaugam frica batuta din cei 100ml de smantana dulce ramasi, amestecam bine si turnam totul in tava, peste stratul de mousse de ciocolata cu lapte si dam din nou tava la rece, pentru ca si stratul de mousse de zmeura sa se intareasca suficient pentru a tine stratul de mousse de ciocolata alba.
In al cincilea rand, mousse-ul de ciocolata alba se face la fel ca celelalte doua de mai sus.
Finalmente, trecem la decor. Cel mai simplu e sa topim putina ciocolata pe care o lasam sa curga peste marginile tortului.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.6
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!