Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri pe care sa le faci pentru a ramane energica pe parcursul zilei

de Sunt Fericita la 2023-07-20
10 lucruri pe care sa le faci pentru a ramane energica pe parcursul zilei
Tuturor ni s-a intamplat macar o data sa avem dificultati in a ne trezi dimineata. Sau sa nu reusim sa ne mentinem energia pe parcursul zilei si sa simtim ca ni se ingreuneaza capul si ca ochii ni se vor inchide din clipa in clipa.



Motivele pentru care ne putem simti obosite si lipsite de energie pot varia de la cele mai comune, cum ar fi lipsa somnului sau stresul de la job, pana la cele mai complexe, cum ar fi o afectiune cronica sau un tratament medicamentos. In timp ce abordarea oboselii cauzate de o afectiune poate fi mai dificila, formarea unor bune obiceiuri de viata te poate ajuta sa-ti maximizezi nivelul de energie de zi cu zi. 
 
Iata cateva sfaturi utile pentru a ramane energica de dimineata pana seara.

Deschide geamul larg dimineata

A deschide jaluzelele sau a iesi la o plimbare dimineata poate fi o modalitate excelenta de a incepe ziua din mai multe motive. Melatonina, hormonul care induce somnul, va scadea ca raspuns la lumina soarelui. Astfel, corpul tau va sti ca este timpul sa se trezeasca si sa se puna in miscare. 

Incepe ziua cu proteine

Pregateste-ti un mic dejun care sa te ajute sa-ti mentii nivelul de energie ridicat mai mult timp. Alege alimente bogate in proteine, cum ar fi ouale, iaurtul si nucile. 
 
Proteinele si cerealele integrale au nevoie de mai mult timp pentru ca organismul sa le descompuna in energie. Acest lucru ajuta la prevenirea scaderii nivelului de energie mai tarziu in cursul zilei. In plus, proteinele stimuleaza capacitatea de concentrare si te ajuta sa fii productiva. 
 
Consumul de alimente ce contin proteine pentru gustarile de pe parcursul zilei te ajuta, de asemenea, sa te simti in forma.

Poarta haine confortabile

Gandeste-te la ultima data cand te-ai simtit inconfortabil din cauza hainelor pe care le-ai purtat si probabil iti vei da seama ca stresul resimtit in ziua respectiva din cauza outfitului incomod te-a facut sa te simti mai obosita pe parcursul zilei. 
 
Pe langa faptul ca hainele stramte iti pot provoca eruptii cutanate, disconfortul pe care il vei resimti iti poate afecta starea de spirit. In special vara, alege outfituri ce includ salopete dama, sandale sau rochii lejere pentru a permite porilor sa respire si, astfel, pielea ta va arata mai bine si vei avea un tonus mai bun.

Exercitii fizice in aer liber

Exista momente pe parcursul zilei in care te simti mai obosita decat de obicei. In loc sa stai intinsa, ai putea incerca sa te ridici si sa faci miscare in acel moment al zilei. O plimbare vioaie este cea mai buna modalitate de a-ti trezi corpul si de a te reincarca. Ca bonus, exercitiile fizice in aer curat stimuleaza endorfinele care influenteaza starea de spirit, sistemul imunitar si metabolismul.

Limiteaza consumul de cofeina

Este adevarat, cafeaua si alte bauturi cu cofeina iti dau un impuls de energie, dar te pot face sa te simti si mai obosita atunci cand dispare efectul. Cofeina este un stimulent, dar nu are un efect de lunga durata si poate crea dependenta. Pe masura ce corpul tau simte efectul din ce in ce mai putin, va dori mai multa cofeina. In plus, cofeina tinde sa creasca nivelul de stres, sa te faca sa te simti nervoasa, sa provoace dureri de cap, sa contribuie la cresterea tensiunii arteriale si sa faca relaxarea si somnul mai dificile.

Hidrateaza-te

Oboseala poate fi cauzata de deshidratare. Asadar, pentru a te simti mai activa in timpul zilei, asigura-te ca bei suficienta apa. Medicii recomanda 8 pahare de apa pe zi. Incearca sa pastrezi o sticla mare de apa la indemana ca un memento pentru a te mentine hidratata si incepe fiecare masa cu un pahar mare de apa. Acest lucru ii va oferi corpului ceea ce are nevoie pentru a ramane energic la orice ora.

Incearca un power nap

Unii oameni considera ca este util sa faca o scurta siesta de 20-30 de minute dupa-amiaza. Aceasta te poate ajuta sa te reincarci si sa fii in alerta pentru restul zilei. Poate fi tentant sa dormi mai mult timp, dar acest lucru poate avea efectul opus si te poate face sa te simti mai obosita decat inainte. Uneori, siestele mai lungi din timpul zilei pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra capacitatii de a adormi la o ora decenta in acea noapte.

Complex de multivitamine

Deficientele nutritionale si oboseala generala pot fi remediate cu ajutorul unui supliment cu multivitamine. In special, persoanele cu deficiente de fier sau anemie se lupta cu oboseala. Daca stii de la medic ca acesta este si cazul tau, ai putea primi recomandarea de a urma o cura cu multivitamine pentru a ajuta la refacerea energiei.
 
Asadar, lipsa de energie poate fi combatuta prin introducerea unor obiceiuri pozitive in rutina zilnica. De fapt, efectuarea catorva mici schimbari in rutina zilnica poate influenta in mod semnificativ nivelul de energie pe care il resimti impreuna cu alte aspecte ale sanatatii.
 
Sursa foto: shutterstock.com
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre energie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre haine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre moda

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0