Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 factori surprinzatori care iti influenteaza pofta de mancare

de Alina Ilie la 2014-12-15
5 factori surprinzatori care iti influenteaza pofta de mancare
Specialistii spun ca sunt o multime de factori care pot influenta declansarea dorintei de a manca. Starea fizica si psihica influenteaza cantitatea de mancare pe care o consumam.


Senzatia de foame apare cand nivelurile glucozei si insulinei din sange incep sa scada. In cele ce urmeaza, iata 5 factori care pot influenta apetitul:

Medicamentele

Este important de stiut ca tratamentul cu antidepresive poate stimula foamea. Inainte sa incepi un tratament, citeste cu atentie prospectul si intreaba medicul despre efectele secundare.

"Antidepresivele perturba functia hipotalamusului, partea creierului responsabila cu controlul apetitului, si din aceasta cauza pofta de mancare poate creste cand oamenii iau antidepresive", explica psihiatrul Jonathan Chick.

Somnul insuficient

Oboseala, depresia, senzatia de neliniste pot creste apetitul alimentar. Potrivit cercetatorilor americani de la Columbia University, persoanele care nu dorm destul mananca cu 300 de calorii mai mult pe zi, comparativ cu cele care se odihnesc cat au nevoie.

Anotimpurile

Apetitul nostru poate varia si in functie de sezonul in care ne aflam. In sezonul rece avem tendinta de a consuma mancaruri mai grase, iar pe timpul verii preferam mancarurile mai usoare.

Menopauza

Fluctuatiile nivelului de progesteron cresc apetitul femeilor. Cand nivel sau creste, creste si nevoia de energie, de aici pofta de mancare crescuta.

Telefonul mobil si tableta

Cercetatorii sustin ca lumina emisa de dispozitive precum telefoanele inteligente si tabletele ar putea fi cauza unei cresteri a apetitului. Mai mult decat atat, afecteaza metabolismul prin cresterea nivelului de glucoza si insulina in sange.

Ceasul biologic controleaza, de asemenea, eliberarea unor hormoni precum grelina, insulina si serotonina, care controleaza pofta de mancare, depunerea grasimilor si dispozitia. Prin urmare, dereglarea acestui mecanism produce schimbari in greutate, diabet de tip 2 si depresie.

Sursa: Mediafax
Sursa foto: www.quericavida.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pofta de mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apetit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0