Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun

de Alina Negrutiu la 2014-06-12
10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun
Iti place sa gatesti, asa ca bucataria ta nu duce lipsa de ingrediente. De fapt, tu esti cea care merge la piata si alege cele mai proaspete produse si ierburi aromatice pentru ca mancarea ta sa fie o simfonie a gusturilor. Daca esti insa torturata de durata limitata de viata a produselor proaspete, iata cateva trucuri de care sa tii cont.


1. Ceapa depozitata in ciorap de dama (da, ai citit bine) poate rezista pana la opt luni de zile.
2. Daca vrei neaparat ceapa verde, usuca bine si taie-o in bucatele pe care sa le pui apoi intr-o sticla de plastic ce merge la congelator.
3. Plantele aromatice uleioase, cum ar fi cimbrul, trebuie prinse in legatura si atarnate in aer liber.
4. Pentru a pastra mai mult prospetimea fructelor de padure, pregateste un amestec format dintr-o parte otet alb si zece parti apa. Spala fructele cu acest amestec, usuca-le si apoi pune-le in frigider. Mixtura este suficient de diluata ca tu sa nu simti gustul otetului, dar suficient de puternica sa faca zmeura sa ‘traiasca’ peste o saptamana, iar capsunile doua, fara a se inmuia sau a face mucegai.
5. Nu tine ceapa si cartofii laolalta. Se vor strica mai repede. Intr-un spatiu uscat, cu o buna aerisire, ceapa poate trai si 2-3 luni.
6. Tine cartofii cu merele laolalta, pentru ca sa nu faca germeni.
7. Un singur mar putrezit le strica pe toate celelalte.
8. Congeleaza plantele aromatice in ulei de masline (vezi foto). Ierburile se vor infuza de ulei in timpul congelarii si cuburile de gheata sunt foarte utile la gatit: scoatem cate unul din tavita si il folosim ca baza pentru un fel de mancare. Metoda este ideala pentru rozmarina, salvie, cumbru si oregano. Mararul, patrunjelul, busuiocul si menta trebuie intotdeauna consumate proaspete.
9. Impacheteaza telina, broccoli si salata verde in folie de aluminiu inainte de a le pune la frigider.
10. Nu pune rosiile in pungi de plastic! Etilenul emis le va face sa se coaca mai repede. Rosiile necoapte trebuie tinute cu codita in jos, in pungi de hartie sau in strat unic intr-o cutie de carton, intr-un spatiu racoros, pana se coc. Pentru a se coace mai repede, pune-le laolalta cu fructele. Gazele emise va face rosiile sa se coaca mai repede.
Rosiile coapte trebuie pastrate la temperatura camerei, departe de lumina soarelui, in strat unic, fara a se atinge una pe cealalta si cu codita in sus. 
Rosiile prea coapte trebuie puse in frigider, dar lasa-le sa revina la temperatura camerei inainte de a le manca.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante aromatice

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016