Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun

10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun
de la 2014-06-12
10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun

Iti place sa gatesti, asa ca bucataria ta nu duce lipsa de ingrediente. De fapt, tu esti cea care merge la piata si alege cele mai proaspete produse si ierburi aromatice pentru ca mancarea ta sa fie o simfonie a gusturilor. Daca esti insa torturata de durata limitata de viata a produselor proaspete, iata cateva trucuri de care sa tii cont.


1. Ceapa depozitata in ciorap de dama (da, ai citit bine) poate rezista pana la opt luni de zile.
2. Daca vrei neaparat ceapa verde, usuca bine si taie-o in bucatele pe care sa le pui apoi intr-o sticla de plastic ce merge la congelator.
3. Plantele aromatice uleioase, cum ar fi cimbrul, trebuie prinse in legatura si atarnate in aer liber.
4. Pentru a pastra mai mult prospetimea fructelor de padure, pregateste un amestec format dintr-o parte otet alb si zece parti apa. Spala fructele cu acest amestec, usuca-le si apoi pune-le in frigider. Mixtura este suficient de diluata ca tu sa nu simti gustul otetului, dar suficient de puternica sa faca zmeura sa ‘traiasca’ peste o saptamana, iar capsunile doua, fara a se inmuia sau a face mucegai.
5. Nu tine ceapa si cartofii laolalta. Se vor strica mai repede. Intr-un spatiu uscat, cu o buna aerisire, ceapa poate trai si 2-3 luni.
6. Tine cartofii cu merele laolalta, pentru ca sa nu faca germeni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE profesori


Examenul de definitivat Venit Dat Luat Realizata de un colectiv de profesori cu experienta culegerea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE iti pune la dispozitie 50 de teste conforme subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare programelor specifice pentru...

Oferta Speciala
valabila 48h
7. Un singur mar putrezit le strica pe toate celelalte.
8. Congeleaza plantele aromatice in ulei de masline (vezi foto). Ierburile se vor infuza de ulei in timpul congelarii si cuburile de gheata sunt foarte utile la gatit: scoatem cate unul din tavita si il folosim ca baza pentru un fel de mancare. Metoda este ideala pentru rozmarina, salvie, cumbru si oregano. Mararul, patrunjelul, busuiocul si menta trebuie intotdeauna consumate proaspete.
9. Impacheteaza telina, broccoli si salata verde in folie de aluminiu inainte de a le pune la frigider.
10. Nu pune rosiile in pungi de plastic! Etilenul emis le va face sa se coaca mai repede. Rosiile necoapte trebuie tinute cu codita in jos, in pungi de hartie sau in strat unic intr-o cutie de carton, intr-un spatiu racoros, pana se coc. Pentru a se coace mai repede, pune-le laolalta cu fructele. Gazele emise va face rosiile sa se coaca mai repede.
Rosiile coapte trebuie pastrate la temperatura camerei, departe de lumina soarelui, in strat unic, fara a se atinge una pe cealalta si cu codita in sus. 
Rosiile prea coapte trebuie puse in frigider, dar lasa-le sa revina la temperatura camerei inainte de a le manca.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante aromatice

Spune-ne opinia ta despre "10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 + 9 =

Cele mai citite articole

Boala Parkinson este o afectiune a sistemului nervos, care are efecte negative, in mod progresiv, ...
Ne indulcesc zilele cu gustul lor deosebit. Fie ca sunt cu ciocolata, vanilie, ori cu branza, ...
Locuiesti la casa si iti doresti ca si spatiul din curte sa fie amenajat modern, conform celor mai ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0