1. Ceapa depozitata in ciorap de dama (da, ai citit bine) poate rezista pana la opt luni de zile.
2. Daca vrei neaparat ceapa verde, usuca bine si taie-o in bucatele pe care sa le pui apoi intr-o sticla de plastic ce merge la congelator.
3. Plantele aromatice uleioase, cum ar fi cimbrul, trebuie prinse in legatura si atarnate in aer liber.
4. Pentru a pastra mai mult prospetimea fructelor de padure, pregateste un amestec format dintr-o parte otet alb si zece parti apa. Spala fructele cu acest amestec, usuca-le si apoi pune-le in frigider. Mixtura este suficient de diluata ca tu sa nu simti gustul otetului, dar suficient de puternica sa faca zmeura sa ‘traiasca’ peste o saptamana, iar capsunile doua, fara a se inmuia sau a face mucegai.
5. Nu tine ceapa si cartofii laolalta. Se vor strica mai repede. Intr-un spatiu uscat, cu o buna aerisire, ceapa poate trai si 2-3 luni.
6. Tine cartofii cu merele laolalta, pentru ca sa nu faca germeni.
7. Un singur mar putrezit le strica pe toate celelalte.
8. Congeleaza plantele aromatice in ulei de masline (vezi foto). Ierburile se vor infuza de ulei in timpul congelarii si cuburile de gheata sunt foarte utile la gatit: scoatem cate unul din tavita si il folosim ca baza pentru un fel de mancare. Metoda este ideala pentru rozmarina, salvie, cumbru si oregano. Mararul, patrunjelul, busuiocul si menta trebuie intotdeauna consumate proaspete.
9. Impacheteaza telina, broccoli si salata verde in folie de aluminiu inainte de a le pune la frigider.
10. Nu pune rosiile in pungi de plastic! Etilenul emis le va face sa se coaca mai repede. Rosiile necoapte trebuie tinute cu codita in jos, in pungi de hartie sau in strat unic intr-o cutie de carton, intr-un spatiu racoros, pana se coc. Pentru a se coace mai repede, pune-le laolalta cu fructele. Gazele emise va face rosiile sa se coaca mai repede.
Rosiile coapte trebuie pastrate la temperatura camerei, departe de lumina soarelui, in strat unic, fara a se atinge una pe cealalta si cu codita in sus.
Rosiile prea coapte trebuie puse in frigider, dar lasa-le sa revina la temperatura camerei inainte de a le manca.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
