Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 strategii pentru a creste armonia in cuplu

3 strategii pentru a creste armonia in cuplu
Armonia este fundamentul unei relatii de durata, al afectiunii, dragostei si romantismului. Daca relatia voastra sufera din cauza certurilor, maniei, tensiunii sau lipsei de armonie oricum ai descri-o pe aceasta, primul pas este sa inlaturi aceste elemente negative. Apoi trebuie sa-ti stabilesti clar un obiectiv. Ceea ce vei obtine depinde in cea mai mare parte de aspiratiile tale, de masura entuziasmului si a hotararii, de efortul pe care esti dispusa sa-l depui.


Cu cat sunt mai mari asteptarile, mai puternic entuziasmul, mai solida determinarea si mai serios efortul, cu atat va fi mai maret si obiectivul atins si rapiditatea cu care vei ajunge acolo.
Romantismul este ceea ce descoperi in interiorul tau. Partenerul tau este o panza pe care poti picta in voie, daca ambii parteneri resusciteaza spiritul romantismului, intensitatea si implinirea vor fi complete, dar realizarile ontinute depind de decizia TA, de atitudinea si actiunile TALE, nu ale unei alte persoane. Cei care vor sa primeasca romantism de la ceilalti nu il vor primi. Cei care cauta romantismul de dragul acestuia si i se dedica total il gasesc intotdeauna.
Strategiile pe care ti le propunem sunt simple si par de la sine intelese, numai ca ele sunt arareori aplicate consecvent si cu motivatia si atitudinea corecte.
1. Asuma-ti responsabilitatea. 
Multi cred ca relatia lor ar fi cu mult mai buna daca partenerul ar intelege, ar face ce li se spune si ar elimina comportamentele care nu-i plac celuilalt. Prima regula a progresului intr-o relatie umana poate fi si cel mai greu de acceptat, dar este si cea mai importanta pentru a creste romantismul. Noi avem puterea sa be imbunatatim relatia, dat numai cand ne dam seama ca numai si numai noi suntem responsabili pentru imbunatatirea ei. Aceasta regula pare sa contrazica adevarul evident ca, intr-o relatie, ambele parti contribuie la aparitia problemelor si la solutionarea lor. Principiul se bazeaza pe un adevar profund al vietii. Devenim maestri ai controlarii propriei vieti cand ne dam seama ca noi ni le cream, si nu circumstantele sau alte persoane. Asumarea responsabilitatii inseamna sa nu mai dam vina pe partener, familie, prieteni sau soarta pentru dificultati. 
2. Acorda-i celuilalt atentie.
Fazele initiale ale relatiei sunt adesea caracterizate de noutate, suspans, anticipare si insecuritate, ceea ce genereaza o energie si un entuziasm ce pot fi confundate cu afectiunea reala. Odata ce aceste sentimente se diminueaza, scade si intensitatea. Dar chiar si relatiile afectuoase pot deveni plate in timp, cand atentia partenerilor este absorbita de necesitatile impuse de munca, familie, casa si alte activitati de rutina. Dar asta nu inseamna ca baza romantismului s-a pierdut sau ca nu poate fi recuperata. Orice moment rutinizat poate fi resuscitat si convertit intr-unul romantic, daca ii acorzi partenerului intreaga ta atentie. Chiar si cea mai mundana activitate poate deveni o ocazie de acordare a atentiei cand importanta se muta de pe activitate pe persoana. Si simplul fapt ca il urmaresti cu privirea poate avea un efect energizant. 
3. Asculta profund.
Incurajeaza-ti partenerul sa discute despre interesele sale si asculta cu atentie. Bucura-te de ceea ce se bucura el, de dragul lui, nu al lucrului in sine. Multi oameni care sunt in relatii au liste lungi cu lucruri pe care le-ar spune partenerilor, dar nu o fac pentru ca stiu ca celalalt nu i-ar asculta, ca nu este interesat sau ca nu-i vor crede. Dar ascultatul cu atentie este una dintre cele mai puternice strategii pentru cresterea nivelului de energie si pentru imbunatatirea oricarei relatii. Este si un mijloc pozitiv de trezire a vibratiilor pozitive ale romantismului. Chiar daca stii o persoana de zeci de ani si ai impresia ca o cunosti complet pe dinauntru si pe dinafara, inima si mintea raman un mister. Observatie: persoana este importanta. Ce spune persoana este un element secundar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romantism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre partener

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0