Cu cat sunt mai mari asteptarile, mai puternic entuziasmul, mai solida determinarea si mai serios efortul, cu atat va fi mai maret si obiectivul atins si rapiditatea cu care vei ajunge acolo.
Romantismul este ceea ce descoperi in interiorul tau. Partenerul tau este o panza pe care poti picta in voie, daca ambii parteneri resusciteaza spiritul romantismului, intensitatea si implinirea vor fi complete, dar realizarile ontinute depind de decizia TA, de atitudinea si actiunile TALE, nu ale unei alte persoane. Cei care vor sa primeasca romantism de la ceilalti nu il vor primi. Cei care cauta romantismul de dragul acestuia si i se dedica total il gasesc intotdeauna.
Strategiile pe care ti le propunem sunt simple si par de la sine intelese, numai ca ele sunt arareori aplicate consecvent si cu motivatia si atitudinea corecte.
1. Asuma-ti responsabilitatea.
Multi cred ca relatia lor ar fi cu mult mai buna daca partenerul ar intelege, ar face ce li se spune si ar elimina comportamentele care nu-i plac celuilalt. Prima regula a progresului intr-o relatie umana poate fi si cel mai greu de acceptat, dar este si cea mai importanta pentru a creste romantismul. Noi avem puterea sa be imbunatatim relatia, dat numai cand ne dam seama ca numai si numai noi suntem responsabili pentru imbunatatirea ei. Aceasta regula pare sa contrazica adevarul evident ca, intr-o relatie, ambele parti contribuie la aparitia problemelor si la solutionarea lor. Principiul se bazeaza pe un adevar profund al vietii. Devenim maestri ai controlarii propriei vieti cand ne dam seama ca noi ni le cream, si nu circumstantele sau alte persoane. Asumarea responsabilitatii inseamna sa nu mai dam vina pe partener, familie, prieteni sau soarta pentru dificultati.
2. Acorda-i celuilalt atentie.
Fazele initiale ale relatiei sunt adesea caracterizate de noutate, suspans, anticipare si insecuritate, ceea ce genereaza o energie si un entuziasm ce pot fi confundate cu afectiunea reala. Odata ce aceste sentimente se diminueaza, scade si intensitatea. Dar chiar si relatiile afectuoase pot deveni plate in timp, cand atentia partenerilor este absorbita de necesitatile impuse de munca, familie, casa si alte activitati de rutina. Dar asta nu inseamna ca baza romantismului s-a pierdut sau ca nu poate fi recuperata. Orice moment rutinizat poate fi resuscitat si convertit intr-unul romantic, daca ii acorzi partenerului intreaga ta atentie. Chiar si cea mai mundana activitate poate deveni o ocazie de acordare a atentiei cand importanta se muta de pe activitate pe persoana. Si simplul fapt ca il urmaresti cu privirea poate avea un efect energizant.
3. Asculta profund.
Incurajeaza-ti partenerul sa discute despre interesele sale si asculta cu atentie. Bucura-te de ceea ce se bucura el, de dragul lui, nu al lucrului in sine. Multi oameni care sunt in relatii au liste lungi cu lucruri pe care le-ar spune partenerilor, dar nu o fac pentru ca stiu ca celalalt nu i-ar asculta, ca nu este interesat sau ca nu-i vor crede. Dar ascultatul cu atentie este una dintre cele mai puternice strategii pentru cresterea nivelului de energie si pentru imbunatatirea oricarei relatii. Este si un mijloc pozitiv de trezire a vibratiilor pozitive ale romantismului. Chiar daca stii o persoana de zeci de ani si ai impresia ca o cunosti complet pe dinauntru si pe dinafara, inima si mintea raman un mister. Observatie: persoana este importanta. Ce spune persoana este un element secundar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!