Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Bauturi calde care iti curata ficatul

de Camelia Diaconu la 2019-09-25
5 Bauturi calde care iti curata ficatul
Ficatul este organul esential al organismului, motiv pentru care mentinerea sanatoasa a acestuia este extrem de importanta. Pentru a-ti proteja ficatul, iata ce bauturi sa incerci inainte de culcare, bauturi care actioneaza pe timpul noptii!


5 Bauturi pe care sa le consumi inainte de culcare
 

Ficatul este organul intern de dimensiuni mari È™i cu rol major pentru organism. Ajuta in procesul de digestie, eliminarea toxinelor, dar si in procesul de descompunere a grasimilor in intestinul subtire. Responsabil si pentru metabolizarea carbohidratilor, a lipidelor si proteinelor pe care bila le secreta, ficatul poate transforma alimentele in energie deoarece elimina si regleaza excesul de glucoza din sange. Exista o serie de suplimente care protejeaza ficatul, insa exista si bauturi care ajuta la curatarea ficatului in mod natural. Trebuie sa le bei seara, inainte de culcare deoarece isi vor face efectul pe timpul noptii. 
 
Ceai de papadie. Papadia este esentiala pentru purificarea ficatului. Pe langa faptul ca previne sangerarile de la nivelul ficatului, ceaiul de papadie poate imbunatati si fluxul de bila. Are efect diuretic, ajuta la eliminarea toxinelor si previne retentia fluidelor.
 
Ceai de dafin. Cu un efect usor sedativ, dar si digestiv, ceaiul de dafin este ideal de baut inainte de culcare. Pe timpul noptii, ceaiul isi face efectul si stimuleaza secretia de bila. De asemenea, consumul regulat de ceai de dafin te va ajuta sa combati infectiile urinare, dar si sa elimini toxinele din corp. Purifica sangele si ajuta la functionarea optima a ficatului si rinichilor.
 
Ceai de menta. Este cunoscut datorita proprietatilor de curatare deoarece menta este un adjuvant natural pentru digestie. Menta ajuta la aliminarea deseurilor din ficat si colon si te ajuta sa iti mentii ficatul sanatos. 
 
Infuzie de ovaz. Datorita continutului de fibre, vitamine si minerale, infuzia de ovaz ajuta la curatarea ficatului, dar si a intestinului si imbunatateste semnificativ digestia. Este o bautura care a devenit tot mai populara deoarece efectele sunt vizibile imediat. Pentru a face infuzia de ovaz ai nevoie de: trei linguri de ovaz, o lingurita de pudra de scortisoara, o ceasca de apa. Totul se lasa la inmuiat pentru maxim 7 ore, dupa care se scurge si se bea apa cu scortisoara. 
 
Apa calda cu lamaie. Cu siguranta ai mai auzit ca este bine sa bei dimineata cand te trezesti apa calda cu lamaie. Important de stiut este faptul ca apa cu lamaie ajuta si daca o bei seara deoarece are efect detoxifiant. Imbunatateste digestia, purifica organismul si intareste sistemul imunitar.
 
Asadar, incearca sa faci cure periodice cu aceste bauturi pentru a-ti proteja ficatul. Rezultatele le vei vedea in scurt timp deoarece starea generala de spirit se imbunatateste considerabil!

Citeste aici si ce este recomandat sa faci imediat cum te trezesti pentru a avea o zi perfecta!

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.05 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0