Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DIETA fericirii

DIETA fericirii
Cand simti ca ti s-au inecat toate corabiile, primul lucru la care te gandesti este sa mananci vreo cinci strudele, 10 placinte cu branza sau o punga mare de chipsuri. Mancarea asta nu te va ajuta sa fii mai vesela. Iti propunem noi cinci mancaruri care ii vor spune creierului ca e timpul sa secrete un pic mai multa serotonina.


1. Ciocolata neagra
Numai gandul al ciocolata te poate face fericita, dar acest deliciu universal iubit iti creste buna dispozitie. Ciocolata declanseaza productia de feniletinamina si endorfine care dau o stare naturala de euforie. In plus, ciocolata neagra este bogata in antioxidanti, fitonutrienti asociati unei inimi sanatoase, avand si puterae de a lupta cu cancerul. Oamenii sanatosi sunt oameni fericiti.
2. Peste gras
Somonul, tonul si macroul sunt plini de omega 3 care are beneficii antiinflamatorii si care schimba procesele chimice la nivelul creierului, imbunatatindu-i starea de functionare si alungand boala, cum ar fi depresia. Poate iti vine sa te opresti la primul fast food si sa-ti iei un meniu dublu, dar mai bine iti infigi dintisorii intr-o bucata de peste. Este mai sanatos si mai eficient in idnepartarea tristetii.
3. Cartofii dulci
Sunt carbohidrati indulciti natural si alternativa ideala la dulciurile rafinate dupa care tanjesti inevitabil cand starea ta de spirit se face una cu pamantul. Alimentele cu carbohidrati stimuleaza secretia de serotonina, o substanta chimica eiberata de creier care modeleaza frumos starea de spirit, dar si apetitul si somnul. Esti cu buna dispozitie la pamant? Fa-ti niste cartofi dulci prajiti si mananca feliuta cu feliuta.
4. Iaurt
Este plin de calciu, proteine, probiotice si alti nutrienti, asa ca este un vis cremos si sanatos. Este foarte bun pentru a combate simptomele de dinaintea menstruatiei, dar iti si calmeaza poftele de carbohidrati.
5. Banane
Pline de triptofan, necesar pentru serotonina, vitamina B, care combate stresul, si potasiu, un mineral care accentueaza iutimea mintii, bananele sunt solutia perfecta pentru o buna dispozitie la indemana.
Iata si cateva sugestii in functie de stari specifice:
- Daca esti stresata, mananca iaurt si migdale care organismului lizina si arginina, aminoacizi care sunt de ajutor in starile tensionate;
- Daca esti nervoasa, mananca banane;
- Daca ai probleme de memorie sau concentrare, mananca oua;
- Daca te simti nelinistita, bea ceai de lavanda, caci lavanda calmeaza sistemul nervos si te ajuta sa ai un somn bun.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata neagra

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre serotonina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0