Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciocolata neagra scade colesterolul

Ciocolata neagra scade colesterolul
Nivelul ridicat de colesterol creste riscul de a suferi de boli cardiovasculare sau de atac cerebral. Ciocolata neagra te ajuta sa reduci nivelul de colesterol din sange. In plus, boabele de cacao contin antioxidanti care previn imbatranirea prematura.


In locul ciocolatei cu lapte (care are foarte mult zahar) poti consuma ciocolata neagra cu un continut ridicat de cacao (70%) deoarece are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului.
Ciocolata neagra nu este doar extrem de delicioasa, ci si o alegere excelenta atunci cand vrei sa-ti imbunatatesti starea de spirit.
Potrivit LiveStrong.com, boabele de cacao au in compozitie o substanta numita fitosterol care se mai intalneste si plantele oleaginoase, legume, nuci si cereale.
Cercetatorii explica faptul ca fitosterolul, substanta care se gaseste in boabele de cacao, ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Depozitele de colesterol pot ingusta sau impiedica trecerea sangelui incarcat cu oxigen spre inima.
Stiai ca ciocolata neagra, consumata in cantitati moderate, poate scade presiunea sangelui? Aceasta previne riscul formarii cheagurilor de sange si este o sursa excelenta de minerale (magneziu, fier, calciu), vitamine (A, B1, B2, C, D si E) si antioxidanti.
Un studiu publicat in anul 2004 in revista “Free Radical Biology and Medicine” sustine ca substantele care se gasesc in cacao scad colesterolul “rau” LDL si cresc colesterolul “bun” HDL.
Ciocolata neagra este mult mai sanatoasa decat cea cu lapte deoarece, asa cum spuneam mai sus, are cantitati insemnate de fitosterol.
Potrivit cercetatorilor, boabele de cacao contin si flavonoide, antioxidanti puternici care protejeaza organismul de radicalii liberi. Tot flavonoizii din ciocolata ajuta la dilatarea vaselor de sange si contribuie la relaxarea organismului.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiovasculare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata neagra

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cacao

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0