Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri energofage de care ar trebui sa scapam

5 lucruri energofage de care ar trebui sa scapam
In lumea noastra, timpul si energia sunt bunuri de pret, asa ca ultimul lucru de care are nevoie o femeie este sa le limiteze pe amandoua. Din nefericire, o multime de obiceiuri formate si clasate sub eticheta onorabila de "salveaza timpul" sfarsesc de fapt prin a ne soarbe energia si a ne consuma timpul. Care sunt deci acesti hoti teribili care ne inhata resursele limitate? Unii dintre s-ar putea sa te surprinda.


 1. Hainele stramte – Fara indoiala, felul in care ne imbracam are un impact puternic asupra modului in care ne vad ceilalti si chiar asupra modului in care ne vedem noi. Dar trebuie sa ne gandim daca blugii skinny, pantalonii stilet sau jeggins chiar merita oboseala. Hainele stramte si incomode pot sa te oboseasca mai repede decat iti ia sa spui Valentino. De ce? Pentru ca te impiedica sa respiri normal, ceea ce reduce cantitatea de oxigen care circula la creier si muschi. Oxigenul ne revigoreaza celulele si, cu cat obtinem mai putin oxigen, cu atat suntem mai obositi. 

Solutia: Poarta haine stilate, dar confortabile si aminteste-ti sa respiri adanc in timpul zilei, in special cand esti stresata. Respiratia profunda este gratuita, rapida si o fabuloasa eliberatoare de stres.

2. Tocurile inalte – Exista un motiv pentru care femeile rad din suflet cand Robin Williams, in rolul doamnei Doubtfire, spune „Daca-l gasesc pe nenorocitul misogin care a inventat tocurile, il omor”. Orice inventie care necesita deprinderea unei abilitati pe care multi dintre noi o stapanim in primii ani de viata, ma refer la mers, ar trebuie sa ne puna la distanta. Nu si in cazul nostru, al femeilor. In ciuda cantitatii enorme de energie pe care o consumam, nemaivorbind de durerea suportata, continuam sa purtam tocuri.

Solutia: Purtati pantofi cu talpa joasa in zilele obisnuite si tocuri doar la ocazii.

3. Persoanele negative – Acestea sunt numite vampiri energetici. Ele sug toata energia din cei din jur, din cauza negativismului lor cronic, a crizelor fara sfarsit si a dramelor existentiale perpetue, lasandu-i pe cei care au nenorocul sa traiasca langa ei extenuati si letargici.

Solutia: Trebuie, in primul rand, sa-i identifici (inclusiv daca si tu esti unul dintre ei) si sa decizi cat timp vrei sa le dedici. Un doctor psihanalist, Steve Ornelas, sugereaza ca un mod de a combate negativismul din viata ta este de a te gandi la ea ca la un film. Daca viata ta ar fi un film, ar fi o drama, o comedie, un film de aventura, de dragoste? Nu uita ca tu esti regizor, producator, dar actor principal.

4. Saritul peste micul dejun – "Postul" din timpul noptii, in timp ce dormim profund, ne lasa organismul cu bateriile aproape goale, fara calorii suficiente. Calorii putine egal energie putina.

Solutia: Mananca un mic dejun bun, cu fibre si putine grasimi. Daca nu ai timp de gatit dimineata, pastreaza, in frigider, o cutie cu rontaieli sanatoase, pentru ca stomacul sa nu functioneze in gol.

5. Deshidratarea -  corpul uman este compus din 70% apa. Asa ca nu ar trebui sa ne mire ca avem nevoie de multa, multa apa pentru a functiona normal. Dar foarte multe femei active se ocupa prea putin de hidratare, ceea ce le face sa se simta obosite si mocaite.

Solutia: Bea paharul pana la fund. De fapt, paharele. Opt sau zece, acesta este numarul. Nu uita ca, desi cafeaua, bautrile carbogazoase si alcoolul contin apa, cea mai buna sursa de hidratare este apa chioara (ceea ce este cu adevarat o binecuvantare, mai ales daca esti atenta la numarul de calorii ingurgitate.


 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timp

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tocuri inalte

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0