Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum treceti mai usor peste canicula: 8 sfaturi utile

Cum treceti mai usor peste canicula: 8 sfaturi utile
Cum reactioneaza organismul la temperaturi ridicate? Inima bate mai repede pentru a pompa mai mult sange, se reduce capacitatea de efort fizic si se produce transpiratia excesiva. Persoanele care se expun direct la soare o perioada mai lunga de timp risca sa sufere de insolatie, care se manifesta prin dureri de cap, somnolenta, greata, febra.


Riscul unei afectiuni induse de expunerea la canicula variaza de la persoana la alta si depinde de mai multi factori precum greutatea corporala, varsta, prezenta unor boli cronice sa tratamentele prescrise de medic. Iata cateva dintre problemele de sanatate determinate expunerea la canicula:
- eruptii la nivelul pielii;
- crampe musculare;
- deshidratarea organismului;
- tensiune arteriala crescuta.

In acest sens, pentru a preveni efectele caniculei, iata 8 sfaturi de care sa tineti cont:

- deplasarile sunt recomandate in primele ore ale diminetii sau seara, pe cat posibil prin zone umbrite, alternand deplasarea cu repausul, in spatii dotate cu aer conditionat (magazine, farmacii, spatii publice);

- evitati aglomeratiile, expunerea la soare, efortul fizic intens intre orele 11.00-18.00;

- purtati haine lejere, subtiri, deschise la culoare, palarii si ochelari de soare;

- beti 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apa, sucuri naturale din fructe si ceaiuri caldute (soc, musetel, urzici). O alta bautura racoritoare pe timpul verii este limonada cu ghimbir si menta>>

- mancati fructe si legume (pepene, prune, rosii) sau iaurt (reprezinta echivalentul unui pahar cu apa). Mancati echilibrat si variat, insistand pe produsele cu valoare calorica mica;

- evitati bauturile ce contin cofeina (cafea, ceai, cola) sau zahar (sucurile carbogazoase) in cantitate mare;

-  de asemenea, evitati alimentele cu un continut sporit de grasimi, in special de origine animala;

-  nu consumati alcool: va deshidrateaza si va transforma intr-o potentiala victima a caniculei.

Persoanele care sufera de diferite probleme de sanatate isi pot continua tratamentul conform indicatiilor medicului. Este foarte util ca in perioada caniculara sa se consulte medicul curant, in vederea adaptarii schemei terapeutice la conditiile existente.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Calatorii culinare 101 de retete secrete accesibile oricarui bucatar amator


Impresioneaza-ti membrii familiei si prietenii cu niste mancaruri pur si simplu DELICIOASE gatite de mana ta Cartea "Calatorii culinare" iti prezinta 101 de retete secrete ale unor mancaruri savuroase perfect accesibile oricarui bucatar amator 101 mancaruri cum nu ai mancat in viata ta Singura reactie posibila dupa ce le vei degusta...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre canicula

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre transpiratie excesiva

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caldura

Cele mai citite articole

Inca din copilarie, ai vazut macar o data bijuterii cu perle, pe care bunicile le pastrau la loc de ...
O vacanta activa, plina de adrenalina, in care sa descoperi peisaje inedite si sa ai parte de noi ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Gateste sanatos: Top 5 retete Bio
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0