Dupa cum stii deja, a-ti asculta corpul este o premiza esentiala pentru un metabolism corect. Toate culturile ancestrale traiau in armonie cu trupurile lor, stiind instinctiv de ce este nevoie pentru a fi sanatos. Aceasta pretioasa intelepciune a fost transmisa din generatie in generatie. pentru stramosi a constituit un mod elementar de a supravietui.
Aborigenii australieni, de exemplu, traiesc in armonie cu plantele si animalele. Au o abilitate extraordinara de a-si folosi mintea si trupul. Inteleg perfect cum functioneaza organismul si de ce e nevoie pentru a ramane sanatos, dar si de ce are nevoie pamantul. Totul bazat pe o filosofie care s-a nascut acum peste 50.000 de ani.
Si daca ne uitam si la alte culturi indigene, gasim si alte exemple care confirma faptul ca fiintele umane au fost create pentru a fi sanatoase, atata vreme cat sunt cosnteinte de ce consuma, de ce efecte au alimentele asupra lor si cum le functioneaza corpul.
In timpurile moderne, teoria pare mai simpla decat este in realitate. Ce s-a intamplat? Cum ne-am pierdut instinctul? Poate o fi anihilata de tot zgomotul si comoditatea vietii moderne. “A-ti asculta corpul” nu inseamna sa-i implinesti toate poftele zilnic, gandindu-te ca-i alimentezi nevoile. Inseamna sa fii conectata cu corpul tau si sa-l controlezi.
Trebuie sa-l reinveti. Trebuie sa inveti sa identifici toate semnalele pe care corpul ti le trimite prin variate simptome si sa inveti sa le interpretezi.
Si nu este vorba doar de invatare, ci despre reechilibrarea metabolismului si curatarea unui corp toxic, inainte de a-i detecta reactiile la mancarea integrala si de a te bucura de ea.
'Cei care pretind ca junk food si alte prostii asemanatoare au gust bun spun asta din cauza incarcaturii toxice, a dezechilibrelor biochimice, a insuficientei metabolice care au dus la reactii distorsionate la nivelul gustului si satietatii si au subminat capacitatea naturala a corpului de a manca instinctual'. William Wolcott
Exista vreun ghid care sa ma invete ce sa fac?
Mancarea are puterea de a vindeca. Dar are si puterea de a face rau metabolismului. Nu numai ceea ce mananci conteaza, ci si proportiile macronutrientilor (proteine, grasimi si carbohidrati) care iti permit sa-ti maximizezi energia, sa-ti controlezi greutatea si sa atingi o stare optima de sanatate.
Iata cele patru categorii pe care trebuie sa le iei in considerare cand vreis a stabilesti ce tip de mancare te hraneste si care te omoara:
1. Cum stau la APETIT, SATIETATE si POFTE?
Este apetitul meu ridicat sau scazut?
Ma simt plina, dar nu satisfacuta (de parca ceva ar lipsi) dupa masa?
Am pofte la 1-2 ore dupa ce mananc?
Simt ca mi-e foame iarasi dupa 1-2 ore?
2. Care este NIVELUL MEU DE ENERGIE?
Dupa mese ma simt:
proaspata sau letargica/adormita/extenuata?
agitata, dar extenuata in interior?
3. Ce se intampla cu MINTEA/EMOTIILE?
Dupa masa ma simt:
Obosita, fara putere de concentrare?
Apatica, deprimata, trista sau anxioasa, iritata, nervoasa?
Cu o acuitate mentala imbunatatita?
Procesul de gandire este normalizat, emotiile sunt echilibrate?
4. Am REACTII NEGATIVE imediate dupa masa?
Reactiile adverse care marcheaza anumite intolerante alimentare includ (dar nu sunt limitate la aceste semne): balonare, gaze, eructatii, stranut, tuse, mancarimi ale pielii, iritatii ale pielii.
Sursa: guide2health.net
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
