Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asculta-ti corpul. Corecteaza portiile. Alunga boala

Asculta-ti corpul. Corecteaza portiile. Alunga boala
Daca simt nevoia sa intru in prima patiserie si sa cumpar cea mai mare placinta pe care o vad si s-o manac toata, inseamna ca-mi ascult corpul?


Dupa cum stii deja, a-ti asculta corpul este o premiza esentiala pentru un metabolism corect. Toate culturile ancestrale traiau in armonie cu trupurile lor, stiind instinctiv de ce este nevoie pentru a fi sanatos. Aceasta pretioasa intelepciune a fost transmisa din generatie in generatie. pentru stramosi a constituit un mod elementar de a supravietui.
Aborigenii australieni, de exemplu, traiesc in armonie cu plantele si animalele. Au o abilitate extraordinara de a-si folosi mintea si trupul. Inteleg perfect cum functioneaza organismul si de ce e nevoie pentru a ramane sanatos, dar si de ce are nevoie pamantul. Totul bazat pe o filosofie care s-a nascut acum peste 50.000 de ani.
Si daca ne uitam si la alte culturi indigene, gasim si alte exemple care confirma faptul ca fiintele umane au fost create pentru a fi sanatoase, atata vreme cat sunt cosnteinte de ce consuma, de ce efecte au alimentele asupra lor si cum le functioneaza corpul.
In timpurile moderne, teoria pare mai simpla decat este in realitate. Ce s-a intamplat? Cum ne-am pierdut instinctul? Poate o fi anihilata de tot zgomotul si comoditatea vietii moderne. “A-ti asculta corpul” nu inseamna sa-i implinesti toate poftele zilnic, gandindu-te ca-i alimentezi nevoile. Inseamna sa fii conectata cu corpul tau si sa-l controlezi.
Trebuie sa-l reinveti. Trebuie sa inveti sa identifici toate semnalele pe care corpul ti le trimite prin variate simptome si sa inveti sa le interpretezi.
Si nu este vorba doar de invatare, ci despre reechilibrarea metabolismului si curatarea unui corp toxic, inainte de a-i detecta reactiile la mancarea integrala si de a te bucura de ea.
'Cei care pretind ca junk food si alte prostii asemanatoare au gust bun spun asta din cauza incarcaturii toxice, a dezechilibrelor biochimice, a insuficientei metabolice care au dus la reactii distorsionate la nivelul gustului si satietatii si au subminat capacitatea naturala a corpului de a manca instinctual'. William Wolcott
Exista vreun ghid care sa ma invete ce sa fac?
Mancarea are puterea de a vindeca. Dar are si puterea de a face rau metabolismului. Nu numai ceea ce mananci conteaza, ci si proportiile macronutrientilor (proteine, grasimi si carbohidrati) care iti permit sa-ti maximizezi energia, sa-ti controlezi greutatea si sa atingi o stare optima de sanatate.
Iata cele patru categorii pe care trebuie sa le iei in considerare cand vreis a stabilesti ce tip de mancare te hraneste si care te omoara:
1. Cum stau la APETIT, SATIETATE si POFTE?
Este apetitul meu ridicat sau scazut?
Ma simt plina, dar nu satisfacuta (de parca ceva ar lipsi) dupa masa?
Am pofte la 1-2 ore dupa ce mananc?
Simt ca mi-e foame iarasi dupa 1-2 ore?
2. Care este NIVELUL MEU DE ENERGIE?
Dupa mese ma simt:
proaspata sau letargica/adormita/extenuata?
agitata, dar extenuata in interior?
3. Ce se intampla cu MINTEA/EMOTIILE?
Dupa masa ma simt:
Obosita, fara putere de concentrare?
Apatica, deprimata, trista sau anxioasa, iritata, nervoasa?
Cu o acuitate mentala imbunatatita?
Procesul de gandire este normalizat, emotiile sunt echilibrate?
4. Am REACTII NEGATIVE imediate dupa masa?
Reactiile adverse care marcheaza anumite intolerante alimentare includ (dar nu sunt limitate la aceste semne): balonare, gaze, eructatii, stranut, tuse, mancarimi ale pielii, iritatii ale pielii.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre metabolism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre asculta-ti corpul

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0