Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Beneficii ale consumului de busuioc

de Sunt Fericita la 2019-04-11
7 Beneficii ale consumului de busuioc
Folosit des pentru multe alte treburi gospodaresti printre care sfintirea apaei, a casei ori a oamenilor, busuiocul este planta care are si o multime de beneficii pentru sanatatea organismului. Iata care sunt cele mai importante dintre ele!


Cunoscut de mai bine de trei milenii, busuiocul mai este cunoscut si drept planta dragostei sau a fertilitatii, planta sacra care aduce o multime de beneficii organismului uman. Folosit des si in biserica pentru sfintit, busuiocul este planta folosita pentru a a atrage protectia lui Dumezeu asupra caselor si oamenilor din case. Insa, consumul de busuioc aduce si el o multime de alte beneficii. Iata care sunt cele mai importante dintre ele:

 
Previne si vindeca toxiinfectiile alimentare. Datorita substantelor volatile pe care le contine busuiocul, acesta este un bun aliment care te fereste de infectiile tubului digestiv provocate de anumite alimente. Consumul de busuioc ajuta la distrugerea alimentelor E.coli, stafilococ auriu si listeria.

 
Este un puternic detoxifiant. Frunzele de busuioc contin substante care actioneaza in mod direct asupra celulelor hepatice si cresc potentialul lor metabolic. Busuiocul creste sinteza enzimei care distruge alcoolul din corp, scade absorbtia grasimilor, dar si efectul nicotinei. 

 
Reduce nivelul glicemiei. Busuiocul are efecte benefice si asupra functiilor ficatului si pancreasului, mai exact poate reduce cu aproximativ 50% variatiile glicemice din organism. Conform mai multor studii, specialistii sustin chiar si faptul ca busuiocul poate trata diabetul de tip II. 

 
Adjuvant in starile de oboseala cronica. Datorita faptului ca este un tonic al sistemului nervos, busuiocul are actiune antidepresiva, adjuvant in tratamentul pentru obseala cronica ori eforturi intelectuale prelungite. Consumul de infuzie de busuioc ajuta la relaxarea si refacerea psihomentala.

 
Reduce riscul de infract. Consumul regulat de busuioc protejeaza arterelor coronare, purifica si subtiaza sangele si previne depunerea colesterolului rau. De asemenea, datorita substantelor antioxidante, busuiocul scade tensiunea arteriala. Folosit in diverse preparate culinare, busuiocul poate reduce riscul de infarct.

 
Elimina viermii intestinali. Busuiocul are proprietati diuretice si antibacteriene, iar datorita acestora, ajuta la eliminarea viermilor intestinali si actioneaza ca un antibiotic natural, fara sa afecteze flora bacteriana. Intareste sistemul imunitar si actioneaza ca un tonic natural asupra stomacului.

 
Imbunatateste sistemul nervos. In urma mai multor studii facute de catre cercetatori, acestia au dezvaluit faptul ca busuiocul contine substante active ce ajuta la o oxigenare celulara mai buna. Consumul de busuioc ajuta la reducerea nivelului de cortizol din organism, inducand o stare de bine si de incredere in propria persoana.

 
Planta cu proprietati antiseptice, busuiocul este considerat si un adevarat elixir al tineretii, atunci cand este macerat la rece. Ceaiul din buuioc macerat ajuta la prevenirea ridurilor si ii reda pielii stralucirea de care are nevoie.


Sursa fot: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0