Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi de la designeri atunci cand ai de amenajat un apartament

de Sunt Fericita la 2019-12-16
7 sfaturi de la designeri atunci cand ai de amenajat un apartament
Primul pas atunci cant te muti intr-o casa noua este amenajarea apartamentului, astfel incat acesta sa corespunda gusturilor tale. De asemenea, si in cazul in care locuiesti deja de multi ani in acelasi apartament si simti nevoia unei schimbari, o reamenajare a locuintei te va face sa te simti mult mai confortabil in propria casa.


Nu trebuie sa fii un maestru al designului interior pentru a-ti amenaja apartamentul, insa niste sfaturi din partea unor specialisti iti vor fi folositoare in acest demers.  De aceea iti oferim sapte recomandari utile sugerate de designeri avizati in domeniul amenajarilor interioare.

 1. Planul de lucru

Nu te apuca de treaba „orbeste”, fara a stii exact ce schimbari vrei sa faci si cum iti doresti sa arate apartamentul! In primul rand, schiteaza un plan concret, stabileste o ordine a lucrarilor si asigura-te ca ai toate materialele necesare.

Daca ai in vedere si lucrari mai ample precum izolare termica, rigidizare a structurilor, montarea unui tavan fals, recompartimentari, vei avea nevoie, in mod special de profile gips carton. Este materialul cel  mai bun pentru astfel de lucrari, fiind disponibil in numeroase variante de culori si dimensiuni, astfel incat sa se potriveasca oricarui interior.

2. Foloseste-ți imaginatia

Trebuie sa tii cont ca este vorba de apartamentul tau si de confortul propriu, asa ca gandeste-te in primul rand la ce te va face  pe tine sa te simti cel mai bine. Nu incerca sa copiezi modele vazute in reviste sau pe internet, ci da frau liber imaginatiei. Ignora regulile conventionale, insa ai grija sa pastrezi un anumit echilibru si bun gust.

3. Pune in valoare tavanul

De obicei, tavanul este ignorat de majoritatea dintre noi atunci cand vine vorba de amenajarea apartamentului. Acesta poate fi transformat insa intr-un element important in decorul camerei, daca nu te vei rezuma doar la banalul strat de var sau vopsea alba. Foloseste o culoare care sa se asorteze cu cea a mobilei sau a covorului si astfel dormitorul va capata o nota aparte.

4. Asigura o iluminare naturala

Un apartament primitor trebuie sa fie intotdeauna luminos, iar iluminatul natural reprezinta cea mai buna solutie. Asigura-te ca in  apartament va intra cat mai multa lumina de afara, iar daca sunt zone in care lumina naturala patrunde mai greu, poti instala lampi sau spoturi luminoase.

De asemenea, poti monta oglinzi in fiecare camera, recomandarea fiind ca acestea sa fie amplasate pe peretii invecinati celui cu fereastra si nu pe zidul paralel.  

5. Culoarea peretilor

Pentru o armonie vizuala perfecta, culoarea peretilor trebuie sa fie in ton cu cea a covorului, mobilei si celorlalte obiecte din apartament. Desi vei fi tentata sa incepi amenajarea cu zugravitul, recomandarea este te decizi mai intai cum va arata interiorul camerei si apoi sa alegi culoarea in functie de acest detaliu.

6. Aranjarea mobilei

Elementele de mobilier nu trebuie sa aglomereze interiorul unei camere, ci doar sa-l completeze, lasand suficient spatiu de miscare. Aranjarea mobilei se face tinand cont in primul rand de piesele cele mai importante.

De obicei, elementele principale sunt mai impunatoare si trebuie scoase in evidenta. Fie ca e vorba de o oglinda, o masa sau o canapea, piesa principala trebuie sa atraga atentia vizitatorilor, astfel ca celelalte elemente trebuie plasate in plan secundar.

7.Covorul

Este o piesa importanta, pentru ca in functie de el se face amplasarea obiectelor de mobilier. Poti opta pentru trei variante, in functie de preferinte si de dimensiunea camerei.

  • Prima dintre variante este cea cu covorul in centrul camerei, avand piesele de mobilier asezate in jurul sau. Este recomandata pentru camerele mai mici, iar marginile covorului trebuie sa ajunga pana la picioarele mobilei.
  • A doua varianta presupune amplasarea pe covor doar a picioarelor din fata ale mobilei, o astfel de optiune creand senzatia unui spatiu deschis in camera.
  • Poti alege si un covor de dimensiuni mai mari, pe care sa incapa toata mobila, insa trebuie sa ai grija ca intre marginile acestuia si perete sa existe o distanta de cel putin 30 de centimetri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0