Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elevii din mediul rural participa la mai multe activitati extrascolare decat cei din mediul urban

Elevii din mediul rural participa la mai multe activitati extrascolare decat cei din mediul urban
Excursiile si activitatile sportive sunt primele intr-un clasament al activitatilor extrascolare alese de elevii din mediul rural, releva concluziile partiale ale studiului "Starea activitatilor extracurriculare in mediul rural", dat publicitatii joi de Fundatia Soros.


"Exista un interes foarte mare pentru activitatile extrascolare in randul elevilor din mediul rural. Unii vor sa se distreze, dar altii chiar vor sa faca altceva si sunt activi. Activitatile extrascolare, din punct de vedere al tuturor actorilor din mediul rural - copii, parinti, profesori -, sunt cele care ii pot ajuta pe copii sa depaseasca diferentele care exista intre ei si elevii din mediul urban", a declarat coordonatorul de program in cadrul Fundatiei Soros Denisa Ionescu.

Potrivit acesteia, se fac activitati extrascolare in mediul rural, dar in continuare nu este "clar" modul in care acestea ii pot ajuta pe copii sa isi dezvolte anumite competente de care au nevoie si sa se adapteze la societatea actuala.

"S-a facut o clasificare a activitatilor extrascolare in functie de preferintele lor si a reiesit ca excursiile sunt cele mai de dorit pentru ca astfel ei au ocazia sa viziteze, sa vada, sa interactioneze cu alti oameni sa iasa din mediul in care sunt si sa cunoasca. Dupa excursii, elevii din rural prefera activitatile de tip sportiv, activitatile de tip cultural, sarbatorirea diferitelor zile locale, traditii", a spus Ionescu.

Ea a semnalat faptul ca foarte putini elevi si parinti intervievati au optat pentru activitatile de tip caritabil, prin care sa poata fi ajutati altii oameni.

In opinia coordonatorului de programe, activitatile extrascolare depind foarte mult de experienta profesorului.

"Sunt profesori care au fost implicati in proiecte, schimburi de experienta cu alti profesori chiar straini prin programe cu finantare europeana si au idee si stiu ce sa faca. Este nevoie de o mai mare formare si informare a profesorilor in ceea ce priveste modul de derulare a activitatilor extrascolare", a mai spus reprezentantul Fundatiei Soros.

Denisa Ionescu considera ca ar fi necesara o implicare mai mare a parintilor in viata scolii, mai ales pentru a ajuta financiar realizarea de activitati extracurriculare.

Coordonatorul a afirmat ca de multe ori unele activitati extrascolare se fac "doar ca sa se faca", in unele cazuri copiilor "nefiindu-le clar in ce anume s-au implicat".

"Nu este neaparat vina cuiva, trebuie un pic mai structurate acestea activitati", este de parere Ionescu.

Coordonatorul studiului, Raluca Popescu, a sustinut ca exista tendinta de a inlocui materiile mai usoare cu cele considerate mai importante pentru viitoarele examene fapt de care nici copiii si nici parintii nu sunt multumiti. Potrivit acesteia, in multe cazuri atat parintii, cat si elevii considera olimpiadele drept activitatii extracurriculare.

"Au existat dificultati din partea profesorilor si a celorlalte entitati intervievate de a indentifica ce anume presupun competentele. Diferentele vin din nivelul financiar si de dezvoltare al comunitatii si nu din lipsa abilitatilor la cei din zona selectata. In multe situatii copiii resimt activitatile ca fiind tot scolare. Legatura familiei cu scoala este foarte slaba", mai arata studiul, care a fost realizat in 20 de comunitati din judetele Alba, Calarasi, Vrancea, Valcea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre activitati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre extrascolare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rural

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016