Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente cu calorii negative care te ajuta sa slabesti

Alimente cu calorii negative care te ajuta sa slabesti
Sunt multe alimente cu calorii negative pe care oamenii nu le cunosc. Dar ce inseamna „calorii negative”? Exista calorii in aproape toate alimentele pe care le mancam. Totusi, unele alimente sunt mai dificil de digerat si efectul lor este ca organismul trebuie sa depuna mai multe efort pentru a le metaboliza.


In final, cantitatea de calorii castigata in urma alimentelor cu calorii negative este mai mica decat numarul total de calorii consumate pentru a le digera. Prin urmare, corpul ramane cu un deficit caloric. 
In acest fel, daca integram istet aceste alimente in dieta zilnica, putem chiar sa slabim. Iata o lista a celor mai recomandate astfel de alimente:
1. Ceapa: Te face sa lacrimezi, dar vor fi lacrimi de fericire
Ceapa are valoare culinara si medicinala in acelasi timp. Este bogata in apa si fibre si aproape nicio calorie. In plus, tinde sa accelereze metabolismul. De aceea este recomandata pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, caci, prin cresterea metabolismului, ceapa reduce riscul aparitiei cheagurilor de sange. Un metabolism mai iute inseamna ca mai multe calorii sunt arse pentru a satisface cererile energetice ale organismului. Cu cat mananci mai multa ceapa, cu atat primesti mai multi compusi fitochimici care intaresc imunitatea. 
2. Salata verde: Prietena ta de nadejde care consuma zilnic calorii
Salata verde nu are aproape deloc calorii, caci este compusa din apa si fibre. Fibrele cu care vine salata verde sunt foarte greu de digerat si, in cele din urma, sunt trimise spre intestinul gros pentru a fi eliminate. Continutul de fibre pune presiune asupra solidelor din intestin, ceea ce te ajuta sa scapi de toxine. Are si vitamina K si clorofila, pe langa vitaminele B2, C, A, B1 si acid folic si mineral ca magneziul si cromul.
3. Castravetele: Nicio calorie
Castravetii au un continut ridicat de acizi cafeic si ascorbic. Acesti agenti accelereaza metabolismul si previn retentia de apa. Fiind, in principal, compusi din apa si fibre, aduc o cantitate neglijabila de calorii, dar sunt bogati in nutrienti, ca acidul folic, vitamina A si C. Coaja lor este o sursa buna de molibden, magneziu, siliciu si potasiu.
4. Conopida: Regina elementelor negative
Un bol de conopida contine aproape doua grame de fibre si proteine si doar 26 de calorii. Conopida nu are deloc grasimi, iar fibrele ei snt greu de digerat. Conopida este recomandata pentru concentratiile mari de calciu, acid folic, seleniu si potasiu. Este printre putinele alimente suspecate a avea un efect notabil impotriva cancerului, datorita prezentei substantei numite indole-3-carbinol. 
5. Pepenele rosu: Cel mai gustos aliment cu calorii negative
Pepenele rosu este cel mai gustos aliment din lista, este racoritor si satios si poate sa taie foamea fara a aduce calorii in plus. Este una dintre cele mai bune surse de licopeina care ajuta la metabolizarea grasimii din corp.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0