Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Surse naturale de magneziu si importanta acestui mineral pentru organism

de Alina Ilie la 2015-03-09
Surse naturale de magneziu si importanta acestui mineral pentru organism
Magneziul este un mineral esential pentru buna functionare a organismului, prin urmare participa la peste 300 de procese metabolice. Mentine sanatatea inimii, a muschilor si a sistemului digestiv. Se gaseste in alimente precum cerealele integrale, fasole, broccoli, calcan, fructe oleaginoase, stridii, banane, citrice, avocado si spanac.


Magneziul este un mineral esential organismului: contribuie la intretinerea functiilor musculare si nervoase, stabilizeaza ritmul cardiac, scade colesterolul din sange si fortifiaza scheletul, asigurand o buna asimilare a vitaminei D. In plus, acest mineral intareste sistemul imunitar si elimina toxinele din corp.

Alaturi de calciu, fosfor si alti nutrienti ajuta la mentinerea sanatatii fizice si psihice. Se asimileaza foarte bine in combinatie cu vitamina B6.

Seful Departamentului de Diabet Nutritie al SUUMC "Carol Davila", dr. Ciprian Constantin a precizat ca "necesarul zilnic de magneziu este de aproximativ 300 mg zilnic (la adult), mai mare in timpul sarcinii (400mg/zi). Corpul uman are in medie 25g de Mg. Alimente cu continut mare in clorofila sunt bogate in magneziu - salata, ceapa verde, urzici, dar si germenii de grau ( 400mg/100g) - bogati si in acid fitic ce impiedica absorbtia Mg - fasolea uscata (370mg/100mg), alunele (150mg/100mg), soia (310mg/100mg). Unul dintre cele mai bogate alimente in magneziu este cacaua — aproximativ 420 mg/100g. Fructele au magneziu: prunele - 40mg/100g, bananele - 35 mg/100g si unele legume: patrunjelul - 26 mg, spanacul - 50 mg".

Cum este afectat organismul de lipsa magneziului

Simptomele deficitului de magneziu includ scaderea poftei de mancare, spasme musculare, greata, varsaturi, oboseala, iritabilitate, nervozitate excesiva, stari de ameteala, scaderea puterii de concentrare, furnicaturi la nivelul mainilor.

Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016