Bineinteles, nu iti neglijam gusturile. Am ales patru retete variate care sa impace o paleta larga de preferinte. Incearca macar una din cele patru salate de mai jos si vei vedea ca ceva iti va face sigur cu ochiul.
Salata cu ridichi, castraveti si branza de vaci
Esti nehotarata intra o salata cu castraveti si una cu ridichi? Combina-le! Castravetele amelioreaza putin din tenacitatea ridichii, asadar poti sa creezi un echilibru fascinant. Adaugi branza de vaci si... Voila! Ai o noua experienta culinara care nu necesita un efort urias. Ai nevoie de: 7 bucati de ridiche rosie, 2 bucati de castraveti, 100g de branza de vaci, 3 linguri de smantana grasa, putina sare, 1 bucata de ceapa verde si un pic de piper.
Inainte de toate spalati, curatati si taiati legumele. Deasupra castravetilor si a ridichilor presarati branza de vaci. Adaugati putina sare si putin piper, dupa gust. Acum adaugati smantana si ceapa verde tocata cat mai marunt. In cazul in care preferati si alte arome in farfurie, puteti alege si marar verde pentru a inlocui ceapa sau, de ce nu, pentru a o complimenta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala 2021 clasa a VIII-a
Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a conform programei 2021 Elaborata de un grup de profesori coordonati de dna prof dr Oana Chelaru lucrarea are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Salata de verdeturi cu ton
Cand spunem verdeturi, nu glumim. Recomandam urmatoarele: salata verde, spanac, leurda, loboda, ridichi, ceapa verde si usturoi verde si, bineinteles, ton. Aveti nevoie de un bol suficient de generos in care sa incapa toate acest ingrediente proaspete si placute. Tonul ar fi bine sa fie el deja in ulei pentru a nu mai adauga deloc in salata. Ne folosim de uleiul somonului pentru a dezmierda salata. Mai puneti deopare lamaie, sare si piper.
Spalati toate frunzele cu atentie si asigurati-va ca sunt in regula, le scurgeti de apa si apoi le taiati sau rupeti pentru a le adauga in bol. Adaugati tonul din conserva si maruntiti-l cu furculita. Puneti si lamaia, sare si/sau piperul. Amestecati bine. Gustati! Asa-i ca e buna si simplu de facut?
Salata "Prima zapada"
Nimic complicat si nu presupune niciun ingredient scump. Acest preparat contine pui si castraveti murati. Se potriveste unui regim low-carb si este suficient de gustoasa. Un avantaj este ca si copiii prefera aceasta salata. Aveti nevoie de 200g maioneza (de casa ar fi excelent), 200g cascaval clasic, 200g piept de pui fiert sau pastrama de pui, 300g ciuperci, 5 bucati castraveti murati, 1 ceapa, 30 ml ulei, sare si piper negru.
Puneti la calit ceapa taiata cubulete, iar cand incepe sa se rumeneasca adaugati ciupercile. Amestecati si mentineti tigaia pe foc pana incep si ciupercile sa se rumeneasca. Adaugati, dupa gust, sare si piper si inchideti focul. Fierbeti si raciti puiul pentru a-l adauga in salata sau feliata pastrama de pui. Dati pe razatoare castravetii murati si incepeti sa montati pe straturi. Incepem cu ciupercile si adaugam, treptat, puiul, maioneza, castraveti murati, maioneza si cascavalul. O lasam doua ore la frigider si apoi poate fi servita.
Salata berlineza
Daca va apucati de aceasta salata, neaparat sa gasiti carne de vita/vitel care sa se fiarba bine. Sa nu fie tare si atoasa! Nu va strica gustul salatei, dar sigur va trebui sa puneti scobitori pe masa... Sau puteti folosi alt fel de carne. Ar fi o solutie, daca nu gasiti carne de vita buna si nu aveti cum s-o fierbeti cum trebuie.
Aveti nevoie de 500g carne de vita, 4 oua, 1 ceapa alba, 2 bucati castraveti murati, maioneza, pasta de tomate si sare/piper.
Fierbeti carnea de vita si lasati-o sa se raceasca complet. Fierbeti ouale, raciti-le in apa si curatati-le de coaja. Scoateti galbenusul. Tocati cubulete ouale si adaugati-le intr-un bol in care veti amesteca salata. Cepa se taie in felii lungi si subtiri si o adaugati la restul ingredientelor. Adaugam castravetii murati. Punem maioneza si pasta de tomate. Amestecam bine si finalizam cu sare sau piper.
Pofta buna!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole