Ingrediente necesare pentru reteta de chiftele
- 750 g de carne tocata de porc;
- doua oua;
- o ceapa;
- o lingurita de cimbru uscat;
- cativa catei de usturoi (dupa gust);
- sare si piper/boia (dupa gust);
- putin miez de paine (optional, daca este compozitia moale).
Reteta de chiftele: cum o prepari pe cea mai buna
Pune carnea tocata intr-un bol, apoi sparge ouale peste aceasta. Toaca ceapa si razuieste cateii de usturoi, apoi incorporeaza legumele in compozitia din carne.
Condimenteaza si amesteca totul bine pana obtii un amestec omogena. Daca nu esti multumita de textura preparatului, pune miezul de la o felie ori doua de paine si amesteca totul bine.
Nu pune carnea la prajit imediat, ci mai asteapta timp de 15-20 de minute inainte. Astfel se vor combina armonios toate aromele.
Urmatorul pas il reprezinta formarea chiftelelor dupa dimensiunea dorita. Dupa aceea se pun la prajit in ulei incins.
Le poti servi atat calde, cat si reci, pe post de aperitiv ori alaturi de piure de cartofi si sos de rosii. Indiferent de combinatia pe care o faci, te vei linge pe degete dupa ce vei testa aceasta reteta de chiftele.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
