Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cercetatorii au descoperit cauzele sclerozei multiple

Cercetatorii au descoperit cauzele sclerozei multiple
Scleroza multipla poate fi declansata de o toxina produsa de o bacterie comuna intalnita in alimente, spune un nou studiu al cercetatorilor americani, citat de dailymail.com. toxina epsilon este produsa de o bacterie comuna si aceasta ar putea produce boala caracterizata de permeabilitatea hematoencefalica si demielinizare (invelisul proteic numit teaca de mielina inconjoara si protejeaza fibrele nervoase; cand mielina se inflameaza sau este distrusa – demielinizare – se ajunge la inreruperea fluxului normal al impulsurilor nervoase la nivelul sistemului nervos central).


„Noi demonstram abilitatea toxinei epsilon de a provoca permeabilitate si aratam ca aceasta toxina ucide celulele cerebrale care produc mielina, oligodendrocite – aceleasi celule care mor in leziunile sclerozei multiple”, a declarat Jenifer Linden, de la Weill Cornell Medical College din New York.
Toxina epsilon, produsa de anumite tulpini de Clostridium perfringens (bacterie formatoare de spori, una dintre cele mai comune cauze ale bolilor alimentare) vizeaza si alte tipuri de celule asociate inflamatiei sclerozei multiple. Sunt vizate celulele retiniene si cele meningeale.
Cercetatorii au descoperit anul trecut Clostridium perfringens, tip B, o tulpina despre care nu se stia ca ar infecta oamenii si ca ar produce toxina epsilon. Au testat si mostre de alimente pentru a detecta prezenta Clostridium perfringens si genele toxinei. 
Din cele 37 de mostre, 13,5% au fost pozitive pentru bacterie si aproape 3% pentru gena toxinei epsilon.
Stiindu-se acum faptul ca toxina epsilon este un declansator al bolii, se poate crea un vaccin sau un anticorp de neutralizare pentru stoparea progresului bolii sau chiar pentru impiedicarea aparitiei acesteia, a completat Linden.
Intre 6.000 si 8.000 de romani sufera de scleroza multipla, conform declaratiilor lui Raed Arafat de anul trecut. 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scleroza multipla

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0