Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 variante de balsam de rufe pe care le poti face acasa

de Lavinia Rorich la 2017-12-08
3 variante de balsam de rufe pe care le poti face acasa
Pentru ca suntem atat de asaltati de reclame care ne promit efecte aproape magice, uitam ca bunicile noastre foloseau produse de curatat mai simple, mai ieftine si la fel de eficiente. Stiai ca poti folosi bicarbonatul de soda si otetul pentru a curata si spala aproape orice din casa? Iata 3 produse de curatat pe care le poti prepara chiar tu si care costa mai putin...


1. OTETUL. Este ieftin si nontoxic, eficient si curata bine microbii, indeparteaza petele de transpiratie si mirosurile neplacute (cel de fum de tigara, de exemplu), albeste rufele. In plus, actioneaza ca un balsam de rufe, pentru ca reduce electricitatea statica pe timpul uscarii. Adauga pur si simplu 60-180 ml de otet in compartimentul de clatire, in functie de cate rufe ai de spalat si treaba e gata.

Multi ''specialisti'' spun ca otetul este o substanta acida care deterioreaza masina de spalat, insa daca aceasta suporta detergenti concentrati, enzime puternice care curata petele, apa fierbinte de pana la 90 de grade celsius, clor si alti inalbitori mai puternici, cu siguranta va rezista la putin otet diluat in apa. In tabara cealalta, multi utilizatori spun ca otetul nu le-a afectat cu nimic masina de spalat. Intr-adevar, otetul este acid, dar tocmai din acest motiv unii instalatori il recomanda chiar pentru curatarea masinii de spalat de depuneri (1 ciclu de spalare cu 100 ml otet, de patru ori pe an).

Pentru cei care vor sa incerce si aceasta metoda alternativa, dar nu vor sa riste nimic, se recomanda sa nu foloseasca un otet cu aciditate mai mare de 5%; otetul de mere, de exemplu, are un procent de 50/1000ml - deci poti folosi fara probleme pana in 100 de ml de otet pentru a spala.

2. BICARBONATUL DE SODIU. Este inca un produs pe care il putem folosi cu succes la spalatul rufelor. Face hainele fine si moi la atingere, le curata foarte bine si le scoate mirosurile urate. Amesteca 60 ml otet cu 50 g bicarbonat de sodiu si foloseste toata cantitatea la o spalare, in compartimentul de clatire. Cumpara bicarbonat de sodiu de la farmacie, pentru ca acela se dizolva cel mai rapid in apa (costa 2 lei un pliculet).

3. BALSAM DE PAR. De ce? Pai pentru ca, fiind creat pentru corpul uman, este mult mai bland si mai putin nociv decat balsamul de rufe obisnuit. O reteta foarte cunoscuta spune sa amesteci 6 parti apa, 3 parti otet si 2 parti balsam de par intr-o galetusa de plastic (nu se agita, doar se amesteca) si din acest amestec sa se foloseasca cate 1 pahar la fiecare ciclu de spalare.

Daca te temi sa incepi direct cu cea mai dificila reteta, incearca macar pe rand. Vei economisi bani si vei avea o viata mai sanatoasa, lipsita de substante toxice.

Ce substante chimice contine balsamul de rufe din comert >>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 190 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spalat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masina de spalat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bicarbonat de sodiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre otet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rufe

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0