Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coafura perfecta. Reguli pe care sa NU le urmezi

Coafura perfecta. Reguli pe care sa NU le urmezi
Te-ai saturat de parul uscat, fara volum sau care se increteste cand atmosfera este umeda? Sa recunoastem, parul nu sta mereu asa cum vrem noi, iar asta se intampla din cauza ca nu il ingrijim corect. Se pare ca in goana dupa coafura perfecta, stilistii ne-au dat sfaturi care in timp s-au devodit a nu fi atat de bune. Iata cateva reguli invechite, pe care sa NU le mai aplici atunci cand iti ingrijesti parul...


Pentru o coafura perfecta, NU face asta: produsele de coafat, numai pe parul ud
Apa din par va dilua produsele de coafat si efectele nu vor mai fi vizibile. Mai bine usuca parul partial, pana cand e numai putin umed si de abia apoi aplica produsele pe care le doresti; la final, usuca parul complet. Daca ai parul scurt, trebuie sa ai grija, pentru ca acesta se usuca mai repede.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: balsamul se aplica numai dupa samponare
Regula conform careia balsamul de par se aplica numai dupa samponare ramane valabila in cazul parului uscat sau des. Daca insa ai par fin, resturile de balsam care mai raman pe firul de par dupa clatire il fac sa atarne drept, fara volum. Daca asta este si cazul tau, aplica sfatul celor de la totalbeauty.com: imprastie balsamul pe cap, incalzeste putin parul cu foenul (vreo 3-5 minute), apoi spala-l cu sampon, pentru a inlatura orice urma de balsam.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: suvite decolorate perfecte
Nu se mai poarta suvitele complet decolorate de la radacina si pana la varfuri; in 2 saptamani parul iti va creste si vei avea radacinile mai inchise la culoare. Coafura perfecta cu suvite presupune ca acestea sa fie facute gradat, pornind de la culoare naturala la radacina si decolorandu-se din ce in ce mai mult spre varfuri - ca atunci cand stai la soare si parul se decoloreaza in mod natural.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: parul trebuie pieptanat mult
O vorba din bunici spune ca daca iti perii parul de 100 de ori pe zi, va fi mai minunat ca intotdeauna. Regula nu se mai aplica astazi. Pieptanatul in exces activeaza glandele capilare, deci ingrasa parul... inutil.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: vopsitul distruge firul de par
Acum 20 de ani produsele de vopsit parul erau intr-adevar mai puternice, insa acum contin tot felul de vitamine si balsamuri benefice. Daca totusi nu ai incredere in produsele de prin reclame, poti apela intotdeauna la vopsirea cu henna.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: parul normal nu are nevoie de balsam
In zilele noastre, cand aerul este atat de plin de poluare, chiar si parul normal are nevoie de ingrijire speciala, nu numai cel cu firul subtire si casant. Asa cum ne ingrijim pielea si tenul zilnic, pentru a nu avea probleme, la fel si parul de orice tip are nevoie de ingrijire.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: parul se piaptana cand e ud
In primul rand, parul ud este foarte greu de descurcat, iar de multe ori nici o perie sau un pieptan nu va reusi lucrul acesta. Mai bine descurca parul cu degetele, usuca-l partial si de abia apoi piaptana-l.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: schimba samponul din cand in cand, pentru ca parul se obisnuieste cu el
Este o problema des intalnita: dupa cateva saptamani de folosire a unui sampon bun, care chiar parea ca functioneaza, parul redevine plat si anost. Problema nu consta in faptul ca parul s-a obisnuit cu el (nu exista asa ceva). De fapt, problema este ca samponul respectiv este prost si ti-a stricat parul: continea prea multi agenti spumanti (parul ti se electizeaza) sau care inveleau firul de par (parul isi pierde volumul) si care, in timp, ti-au uscat parul. Solutia nu este sa schimbi samponul din cand in cand, ci sa il schimbi de tot. Cauta un sampon bun, fara sulfati, care sa nu iti usuce parul, si fara silicon (acesta formeaza un invelis in jurul firului de par).
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: ajustarea parului la 6 saptamani
O tunsoare buna ar trebui sa dureze cel putin 3 luni. Daca dupa 1-2 saptamani parul incepe sa isi piarda forma, atunci ar trebui sa schimbi coafeza.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: usuca mai intai varfurile
Acum stilistii ne sfatuiesc sa nu incepem cu varfurile, cu cu partea de sus si din fata a parului, pentru ca acolo trebuie sa acordam cea mai multa atentie. Daca lasam la sfarsit acest loc, va apuca sa se increteasca si coafatul va deveni un chin.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: parul gras nu are nevoie de balsam
Leacul pentru parul gras este curatarea corecta a scalpului si a impuritatilor care infunda porii.
Pentru o coafura perfecta, NU face asta: balsamul se aplica numai pe varfuri
Daca aplici aceasta regula invechita, atunci balsamul va actiona numai pe zonele acelea cu probleme si nu va lucra preventiv pe restul firului de par. Decat sa lupti numai cu problema pe care o ai, mai bine o repari de la inceput, aplicand balsam pe tot parul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coafura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre perfecta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre perfect

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aplica

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0