La toate acestea se adauga comparatiile dintre frati si surori: „Uite, sora ta, ei nu e nevoie sa ii ceri de doua ori sa se spele pe maini.”, „Fratele tau nu asteapta sa vina duminica seara pentru a-si face temele.”
De fiecare data cand un copil e comparat cu altul se simte nu numai devalorizat, ci si negat in unicitatea lui, in propria lui valoare.
Comparatia este echivalenta cu un cancer relational, face niste distrugeri profunde si lasa urme durabile. A fi recunoscuta pentru ceea ce este si nu pentru ceea ce ar trebui sa fie, este o nevoie fundamentala a fiintei umane. Daca un copil ne dezamageste asteptarile, noi va trebui sa ne controlam acea deceptie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
