Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana cere Italiei sa accelereze si sa aprofundeze reformele

Comisia Europeana cere Italiei sa accelereze si sa aprofundeze reformele
Comisia Europeana cere Italiei sa accelereze si sa aprofundeze reformele pentru a putea reduce deficitul bugetar si stimula cresterea economica lenta, potrivit unui raport destinat ministrilor de Finante din zona euro. "Sunt necesare masuri suplimentare pentru ca obiectivele referitoare la reducerea deficitului bugetar si stimularea cresterii sa poata fi atinse", se arata in raportul redactat in urma unei inspectii la Roma a autoritatilor de la Bruxelles.


Raportul urmeaza sa fie discutat in cadrul reuniunii Eurogroup, la care va fi prezent si premierul italian Mario Monti, in calitate de ministru de Finante.

"Italia trebuie sa actioneze rapid, avand in vedere dificultatile considerabile care o asteapta. Pentru a inversa tendintele din piata, reformele esentiale trebuie sa avanseze", subliniaza documentul.

Italia a fost nevoita sa plateasca o dobanda record de aproape 8% la licitatia de marti de titluri de stat, guvernul atragand de pe piata 7,5 miliarde euro, aproape de marginea superioara a intervalului tintit.

Executivul UE a aratat pe de alta parte ca angajamentele asumate de autoritatile italiene reprezinta "o baza solida de plecare pentru noi reforme, mai ambitioase, necesare stimularii cresterii".

Italia are datorii uriase, de 1.900 de miliarde de euro, reprezentand 120% din PIB, in timp ce avansul economic a fost lent in ultimii ani.

Premierul Monti a confirmat obiectivul ca Italia sa ajunga la echilibru bugetar in 2013 si a promis adoptarea cat mai curand posibil a unor masuri de relansare a cresterii.

Masurile, care trebuie aprobate de Parlament, includ reforme in domeniul pensiilor si al pietei muncii, pentru reducerea datoriilor si relansarea cresterii, dar cu respectarea echitatii sociale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cresteri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reforme

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bugetari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre italia

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0